Skip to main content

Credit Suisse: Την εγκαταλείπουν κορυφαία στελέχη στην περιοχή της Ασίας

Η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να αντιστρέψει την πτώση της εμπιστοσύνης

Η Credit Suisse αντιμετωπίζει τις αποχωρήσεις αρκετών ανώτερων στελεχών της στον τομέα των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική υγεία της τράπεζας ταλανίζουν τις παγκόσμιες αγορές.

Ο Νικ Σίλβερ, συν-επικεφαλής του τμήματος μετοχών για την Ασία-Ειρηνικό και επικεφαλής του τμήματος μετοχών για την Ιαπωνία, αποχωρεί μαζί με τον Jonathan Jenkins, επικεφαλής των πωλήσεων μετοχών για την περιοχή. Ο Chris Prasertsintanah, επικεφαλής των μετοχών για τη Νότια Ασία και υπεύθυνος χώρας της Ταϊλάνδης, αποφάσισε επίσης να αποχωρήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι τρεις θα αναζητήσουν ευκαιρίες εκτός της τράπεζας, αναφέρεται στο υπόμνημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ούλριχ Κέρνερ παλεύει με μια κρίση εμπιστοσύνης λίγες ημέρες μετά την πτώχευση της αμερικανικής πιστωτικής Silicon Valley Bank που προκάλεσε το ξεπούλημα των χρηματοπιστωτικών μετοχών παγκοσμίως. Η τράπεζα είχε νωρίτερα αντλήσει από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας 50 δισεκατομμύρια φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) και προσφέρθηκε να επαναγοράσει χρέος.

Ο Silver εντάχθηκε στην τράπεζα το 2018 και διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην ανατροπή της ρυθμιστικής σχέσης στην Ιαπωνία, ενώ πρόσφατα είχε επικεντρωθεί στην ηγεσία της εκκαθάρισης της επιχείρησης Delta 1 του οίκου στην Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με το υπόμνημα.

Ο Τζένκινς, βετεράνος επί 16 χρόνια, θα μετακομίσει στην Αυστραλία για προσωπικούς λόγους.

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, ο Adil Virani θα αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη ως επικεφαλής μετοχών για την Ασία-Ειρηνικό και η Jasmine Pong ορίζεται επικεφαλής πωλήσεων μετοχών για την περιοχή.

naftemporiki.gr