Skip to main content

Σούνακ: Οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες

Oli Scarff/Pool via REUTERS

Νέα προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών από τον Βρετανό πρωθυπουργό

Εκ νέου προσπαθεί να καθησυχάσει αρχές και επενδυτές ο Ρίσι Σούνακ, υποστηρίζοντας ότι Βρετανία έχει επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, σε συνέχεια δηλώσεων υπουργών και αξιωματούχων που τόνισαν νωρίτερα ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, η ρευστότητα είναι ισχυρή», τόνισε ο Σούνακ στο ITV κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και ο υπουργός Οικονομικών δικαίως τοποθετήθηκαν επ’ αυτού και κατέστησαν σαφές ότι στην πραγματικότητα οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν έχουν καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο».

Την Κυριακή ο Σούνακ δήλωσε στους δημοσιογράφους ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ ότι ο ίδιος κατανοεί «το άγχος και τις ανησυχίες των πελατών της τράπεζας» και ότι η κυβέρνηση «διασφαλίζει ότι μπορούμε να εργαστούμε για την εξεύρεση μιας λύσης που θα εξασφαλίσει την λειτουργική οικονομική ρευστότητα των πελατών της, αλλά και τις ανάγκες τους σε ρευστό χρήμα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ