Skip to main content

SVB: Οι επιλογές που εξετάζει η Federal Reserve

Δύο μηχανισμούς εξετάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, εξετάζει τη δημιουργία ενός «γενικού τραπεζικού μηχανισμού», ο οποίος θα παράσχει υποστήριξη σε άλλα σχήματα του χρηματοοικονομικού κλάδου με έκθεση στην SVB.

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές συζητούν δύο διαφορετικές λύσεις για τη διαχείριση των συνεπειών από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, εάν δεν προκύψει αγοραστής, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο CNBC, ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να παρέμβουν θα ήταν να δημιουργήσουν ένα backstop, μια δικλείδα ασφαλεάις για τις ανασφάλιστες καταθέσεις στη Silicon Valley Bank, ε τη χρήση προνοιών του νόμου περί Ομοσπονδιακής Εγγύησης Καταθέσεων.

Κατάρρευση SVB: Καταιγιστικές εξελίξεις, σημείωμα της First Republic Bank στους πελάτες της

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να τονώσει την εμπιστοσύνη σε παρόμοιες περιφερειακές τράπεζες και ιδρύματα ενόψει της Δευτέρας, όταν ανοίγουν και οι πελάτες μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους.

Οι κινήσεις αυτές θα ήταν πιθανότατα αναγκαίες μόνο εάν η FDIC δεν καταφέρει να βρει αγοραστή για το σύνολο της SVB ή τουλάχιστον για βασικά τμήματά της. Το Bloomberg News ανέφερε ότι η FDIC πραγματοποιούσε δημοπρασία για την τράπεζα, με τις τελικές προσφορές να κατατίθενται την Κυριακή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Silicon Valley Bank: Σε εξέλιξη πλειστηριασμός από τον FDIC