Skip to main content

Alibaba: Άλμα της μετοχής μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα

Αυξημένα κέρδη και έσοδα

Πάνω από τις προσδοκίες κινήθηκαν τα κέρδη της Alibaba για το γ’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους, οδηγώντας τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού σε άνοδο 6%.

Τα έσοδα της κινεζικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά +2% στα 247,7 δισ. γουάν, παρότι οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 245,1 δισ. γουάν.

Τα διαμοιραζόμενα προς τους μετόχους κέρδη έφτασαν τα 46,821 δισ. γιουάν έναντι 27,69 δισ. γιουάν στο δ’ τρίμηνο του 2021, αυξημένα κατά 69% σε ετήσια βάση.

Τα καθαρά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 69% και διαμορφώθηκαν σε 46,8 δισ. γουάν, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 34,02 δισ. γουάν. Σε επίπεδο μετοχής ανέρχονται σε 19,26 γουάν.

«Προσφέραμε ένα σταθερό τρίμηνο παρά τις διακοπές της ζήτησης, και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα Covid-19», δήλωσε ο Daniel Zhang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba. «Κοιτάζοντας το μέλλον, αναμένουμε συνεχή ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος και της οικονομικής δραστηριότητας. Εστιάζουμε στην προώθηση της ανάπτυξης για τους πελάτες μας μέσα στο ανταγωνιστικό τοπίο και στη δημιουργία βιώσιμης, μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους μας».

naftemporiki.gr