Skip to main content

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Πλουσιότερος κατά 12,4 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Καθώς η μετοχή του Facebook απογειώθηκε, έκανε άλμα και η περιουσία του ιδρυτή.

Ο ιδρυτής της Meta (Facebook), Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ήταν επί 7 χρόνια στη λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, για να βγει εκτός δεκάδας το 2022, καθώς η περιουσία του συρρικνώθηκε εν μέσω ελεύθερης πτώσης στη μετοχή της εταιρείας του. Το 2023 ωστόσο επιδιώκει δυναμική επιστροφή, υποσχόμενος υψηλότερη «αποδοτικότητα».

0 38χρονος φαίνεται μάλιστα να πείθει τους επενδυτές, αφού την Πέμπτη η μετοχή της Meta εκτινάχθηκε 23% και ο ίδιος είδε την περιουσία του σε μία ημέρα να αυξάνεται κατά 12,4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο στον πλούτο του από τον Μάιο του 2012 όταν το Facebook εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Από τα ψηλά στα χαμηλά και πάλι προς τα επάνω

Μετά τα κέρδη αυτά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέβηκε στην 16η θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη από την 22η θέση μόλις μία νωρίτερα. Παραμένει βέβαια μακριά από την 3η θέση στην οποία είχε σκαρφαλώσει τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η περιουσία του είχε φτάσει στα 136 δισ. δολάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά το άλμα του 23% την Πέμπτη, η μετοχή παραμένει 51% χαμηλότερα σε σχέση με το απόγειό της τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Πέμπτη ήταν γενικά μία καλή ημέρα για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Οι Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, είδαν έκαστος τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 4 δισ. δολάρια.

naftemporiki.gr