Skip to main content

Pfizer: Με το βλέμμα στην Κίνα οι προβλέψεις πωλήσεων του Paxlovid

REUTERS/Wolfgang Rattay/Illustration/File Photo

Η Pfizer έχει διανείμει εκατομμύρια σκευάσματα Paxlovid στην Κίνα μετά το τέλος της πολιτικής «μηδενικού Covid»

Η Pfizer αναμένει τι θα γίνει στην αγορά της Κίνας για τη ζήτηση του Paxlovid, εν όψει των προβλέψεών της για τις πωλήσεις το 2023. Άλλωστε ο όμιλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου και του έτους 2022 την Τρίτη.

Η Κίνα ήταν μια ασήμαντη αγορά για το Paxlovid πριν από την άρση της αυστηρής πολιτικής για τον κορωνοϊό, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είπε ότι η εταιρεία έκτοτε έχει διανείμει εκατομμύρια σκευάσματα Paxlovid, μέσω μιας συμφωνίας με την κινεζική Meheco.

Ωστόσο, η κατάσταση των παραδόσεων αργότερα φέτος παραμένει ασαφής. Οι συνομιλίες μεταξύ της Pfizer και της κινεζικής κυβέρνησης ασφάλισης υγείας πήραν τέλος λόγω της τιμής και το φάρμακο καλύπτεται από το ευρύ σχέδιο ασφάλισης υγείας της Κίνας μόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Κίνα: Απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη του Paxlovid στη λίστα υγειονομικής ασφάλισης

Οι αναλυτές λένε ότι έχουν βασίσει τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις του Paxlovid για το 2023 κυρίως σε δημόσιες λεπτομέρειες των συμφωνιών που έχουν ανακοινωθεί, με ένα συμβολικό ποσό των εκτιμώμενων πωλήσεων στην Κίνα από πριν η χώρα εγκαταλείψει την πολιτική Zero-COVID.

naftemporiki.gr