Skip to main content

Τζέρεμι Χαντ: Χάρη στο Brexit κατέστη δυνατό το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της Βρετανίας

«Η παρακμή για τη Βρετανία είναι απλά λανθασμένη»

Το νέο μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου «είναι απαραίτητο, ενεργοποιείται και κατέστη εφικτό» χάρη στο Brexit, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Ο Χαντ είπε ότι απέρριψε τους προβληματισμούς σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου και δήλωσε ότι «η παρακμή για τη Βρετανία είναι απλώς λανθασμένη» κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε επίσης τις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών των Τόρις για φορολογικές περικοπές στον επερχόμενο προϋπολογισμό, λέγοντάς τους ότι «η καλύτερη φορολογική περικοπή αυτή τη στιγμή είναι η μείωση του πληθωρισμού».

Η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ έχει επικριθεί από επιχειρηματικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής Συνομοσπονδίας για τη Βρετανική Βιομηχανία (CBI), επειδή δεν έχει σαφή στρατηγική για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας. Οι δύο πρώτοι μήνες στη θέση του πρωθυπουργού επικεντρώθηκαν στη δημοσιονομική εξυγίανση μετά τον όλεθρο από τη σύντομη πρωθυπουργία της Λιζ Τρας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός 10,5% της Βρετανίας είναι ο δεύτερος υψηλότερος στην G7 και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προβλέπει ότι η βρετανική αύξηση του ΑΕΠ θα είναι η δεύτερη χαμηλότερη από οποιαδήποτε χώρα της G20 φέτος, με μόνο τη Ρωσία να ακολουθεί πίσω.

Ο Χαντ την Παρασκευή είπε ότι η μελλοντική οικονομική ευημερία της Βρετανίας βρίσκεται σε αναπτυσσόμενες βιομηχανίες όπως το fintech, η medtech και η πράσινη ενέργεια. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι νέες ρυθμιστικές ελευθερίες του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι καταλυτικές για το σχέδιό του και ότι θέλει να «εκμεταλλευτεί την ευκινησία και την ευελιξία» που κατέστη δυνατή από το Brexit.

naftemporiki.gr