Skip to main content

Η Ινδία παρήγγειλε 1.200 ηλεκτρικές μηχανές τρένων στην Siemens

Η μεγαλύτερη, μεμονωμένη παραγγελία για ηλεκτρικές ατμομηχανές στην ιστορία της εταιρείας. 

Σύμβαση για την πώληση 1.200 ηλεκτρικών «ατμομηχανών» υπέγραψε η γερμανική Siemens με την Ινδία, αξίας τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στην έδρα της στο Μόναχο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μεμονωμένη παραγγελία για ηλεκτρικές ατμομηχανές στην ιστορία της εταιρείας.

Η Siemens πρόκειται να παραδώσει τις 1.200 ηλεκτρικές ατμομηχανές στην κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ινδίας, σε μια περίοδο 11 ετών και θα αναλάβει τη συντήρησή τους για 35 χρόνια. «Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγγελία για να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στην ασιατική αγορά», δήλωσε ο Μίκαελ Πέτερ Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Mobility, στην Handelsblatt μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Η συναρμολόγηση των ατμομηχανών θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο των Indian Railways στο Ντάχοντ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα σιδηροδρομικών μεταφορών και logistics στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά από 24 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα με την Siemens, η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει το μερίδιο των σιδηροδρόμων στις εμπορευματικές μεταφορές από το σημερινό 27% στο 40-45%.

Η Ινδία είναι μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο των οποίων το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι σχεδόν πλήρως ηλεκτροδοτούμενο και θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σιδηροδρομικές αγορές στον κόσμο.

naftemporiki.gr