Skip to main content

Ryanair: Καθηλωμένα δεκάδες αεροσκάφη στο Βέλγιο λόγω τριήμερης απεργίας

Oι εργαζόμενοι της Ryanair στο Βέλγιο, έχουν ήδη απεργήσει επανειλημμένα φέτος, κατηγορώντας την επιχείρηση ότι ασκεί πίεση με παράνομο τρόπο στους μισθωτούς της.

Καθηλωμένα στο έδαφος θα βρίσκονται τα αεροσκάφη της Ryanair στο Βέλγιο για τρεις ημέρες, καθώς ξεκίνησε σήμερα νέα απεργία που συμπίπτει με το σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς.

Συνολικά 48 πτήσεις της εταιρείας ακυρώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του αεροδρομίου του Σαρλερουά, Φιλίπ Φερντόνκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι το Σαρλερουά είναι το δεύτερο του Βελγίου σε κίνηση επιβατών έπειτα από το Ζαβεντέμ των Βρυξελλών. Όπως υποστήριξε ο Φερντόνκ, περίπου 22.000 ταξιδιώτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας αυτής της τριήμερης απεργίας.

Τονίζεται ότι η ιρλανδική εταιρεία κινεί 15 αεροπλάνα στο Βέλγιο τα οποία θα επηρεαστούν, αλλά η απεργία δεν αναμένεται να έχει αντίκτυπο στα αεροπλάνα της που έχουν την έδρα τους σε άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Ryanair στο Βέλγιο, έχουν ήδη απεργήσει επανειλημμένα φέτος, κατηγορώντας κυρίως την επιχείρηση ότι ασκεί πίεση με παράνομο τρόπο στους μισθωτούς της για να τους κάνει να εργάζονται κατά καιρούς σε άλλα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα στο Δουβλίνο.

Επιπλέον, τα συνδικάτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν και νέα απεργία το σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Ιανουαρίου.

Πηγή: AFP