Skip to main content

FTX: Ποιος «κάρφωσε» τον Sam Bankman Fried στις αρχές

Twitter

H πρώτη δημόσια επιβεβαίωση πως ένας insider «έδωσε» τον Bankman - Fried στις αρχές

Αρκετές ημέρες πριν η FTX κηρύξει πτώχευση τον περασμένο μήνα, ο συνδιευθύνων σύμβουλος Ryan Salame είχε ειδοποιήσει τις αρχές στις Μπαχάμες πως ο Sam Bankman Fried ενδέχεται να έχει διαπράξει απάτη, στέλνοντας χρήματα πελατών από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX στην άλλη εταιρεία του, την Alameda Research.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις αρχές στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης της FTX, ο Salame αποκάλυψε «πιθανή κακοδιαχείριση περιουσιακών στοιχείων πελατών» από τον SBF, όπως είναι γνωστός στην αγορά ο άλλοτε βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων. Η σχετική επιστολή του Salame φέρει ημερομηνία 9 Νοεμβρίου και διαβιβάστηκε από την τοπική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην αστυνομία.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια επιβεβαίωση πως ένας insider ουσιαστικά «κάρφωσε» τον Bankman – Fried, ο οποίος και τελικά συνελήφθη στις Μπαχάμε τη Δευτέρα, ύστερα από σχετικό αίτημα των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ.  Κατηγορείται για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παράνομη χρήση κεφαλαίων πελατών.

Είχε προειδοποιήσει τον SBF

Ο Salame, σύμφωνα με το CNBC, είπε στις ρυθμιστικές αρχές πως μόνο τρία στελέχη στην FTX- ο Bankman Fried, ο Nishad Singh και ο Gary Wang – είχαν τέτοιου είδους πρόσβαση και εξουσία που τους επέτρεπε να οργανώσουν τις μεταβιβάσεις κεφαλαίων στην Alameda, την επενδυτική εταιρεία με την οποία έκανε τα πρώτα βήματά του στο επιχειρείν ο SBF.

O Salame μάλιστα ισχυρίζεται πως μίλησε στον Bankman-Fried και στελέχη της Alameda για το θέμα, προειδοποιώντας πως η ανάμειξη χρημάτων πελατών του FTX με κεφάλαια της Alameda, ερχόταν σε σύγκρουση με «τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης».

naftemporiki.gr