Skip to main content

Pfizer και BioNTech μηνύουν τη Moderna

Γιατί κατέθεσαν αγωγή οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες.

Σε πεδίο δικαστικών διενέξεων εξελίσσεται η νέα τεχνογνωσία mRNA για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των φαρμακευτικών κολοσσών.

Αφού η Moderna μήνυσε τη γερμανική BioNTech και την αμερικανική Pfizer για παραβίαση  των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τώρα οι άλλες δύο φαρμακευτικές εταιρείες κατέθεσαν επίσης αγωγή ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης κατά του αμερικανικού ομίλου βιοτεχνολογίας Moderna.

Η BioNTech και η Pfizer ζήτησαν να απορριφθεί η αγωγή της Moderna, τονίζοντας ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Moderna είναι άκυρα και δεν έχουν παραβιαστεί.

Η Moderna είχε καταθέσει αγωγή τον περασμένο Αύγουστο κατά  της BioNTech και της Pfizer, κατηγορώντας τις δύο εταιρείες για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας  για την νέα τεχνολογία mRNA.

Η Moderna υποστηρίζει ότι ανέπτυξε την τεχνολογία mRNA για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, πριν από την πανδημία.

Και οι τρεις φαρμακευτικές εταιρείες εμπλέκονται επίσης σε διαφορές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με άλλους κατασκευαστές εμβολίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Moderna και η BioNTech θεωρούνται πρωτοπόροι στη νέα τεχνολογία mRNA στην οποία βασίζονται τα εμβόλια κορωνοϊού και η οποία τους απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Στις αρχές Ιουλίου, η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Curevac είχε καταθέσει αγωγή κατά της BioNTech, επίσης για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την τεχνογνωσία mRNA.