Skip to main content

Τζεφ Μπέζος: Σε φιλανθρωπίες θα δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του

Φωτογραφία αρχείου

Ο Τζεφ Μπέζος σκοπεύει να δώσει όλη του την περιουσία, η οποία ανέρχεται σε 124 δισ. δολάρια, σε φιλανθρωπίες, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είπε ότι σχεδιάζει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Μπέζος είπε ότι θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του (που ανέρχεται στα 124 δισ. δολάρια) στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην υποστήριξη ανθρώπων που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα απέναντι σε βαθιές κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις.

Ο 58χρονος Μπέζος έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πάντως δεν είναι λίγες οι επικρίσεις εναντίον του, επειδή δεν υπέγραψε το Giving Pledge, μια δέσμευση πολλών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η πρώην σύζυγός του Μακένζι Σκοτ έχει στείλει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από τότε που χώρισαν οι δύο το 2019. Ο Μπέζος έχει χάσει δισεκατομμύρια από την περιουσία του καθώς η μετοχή της Amazon κατρακύλησε εν μέσω ευρύτερης βουτιάς των εταιρειών τεχνολογίας φέτος.