Πιο «γενναία» επιστρεπτέα προκαταβολή

Με μαθηματικό τύπο θα διασφαλιστεί η πλήρης διοχέτευση του 1,4 δισ. στον β' γύρο του προγράμματος
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 06:00
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Του Θάνου Τσίρου 
ttsiros@naftemporiki.gr

Κριτήρια... αλά καρτ για τον β' γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση με την οποία οι επιχειρήσεις θα προσκαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Ταυτόχρονα, θα κληθούν να γνωστοποιήσουν την πορεία των εσόδων τους κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τις εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία όσο και αυτές που τηρούν απλογραφικά βιβλία και οι οποίες υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ ανά τρίμηνο. Εκτός από τα έσοδα των συγκεκριμένων μηνών για τη φετινή χρονιά, θα πρέπει να γίνει γνωστοποίηση και για τα τρία προηγούμενα έτη.

ο υπουργείο Οικονομικών θα σχηματίσει πλήρη εικόνα για την πορεία των εσόδων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη και θα προσαρμόσει τον μαθηματικό τρόπο υπολογισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαντληθεί το διαθέσιμο κονδύλι του 1,4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα