Ολυμπία Οδός: Τρία χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 18:19
UPD:18:19

Τριπλή διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός στα Energy Mastering Awards, στην Αθήνα, για το έργο αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων με υψηλής απόδοσης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED σε 17 σήραγγες στην Κακιά Σκάλα και την Περιμετρική Πατρών.

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα LED η Ολυμπία Οδός, από κοινού με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της VINCI Κατασκευές ΑΕ, ΣΗΛΑΙΤ και SIRECLED, απέσπασε χρυσό βραβείο στις κατηγορίες:

  • Lighting Retrofit
  • Energy Efficiency in Lighting (tunnels)
  • Energy Efficiency Improvement –Transportation – Infrastructure.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών είναι μέρος της στρατηγικής της για περιβαλλοντικά βιώσιμες οδικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επένδυσε πέραν των συμβατικών υποχρεώσεών της σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, που έχει δώσει ήδη «εντυπωσιακά αποτελέσματα»:

  • 60% μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην Κακιά Σκάλα και 70% αντίστοιχη μείωση στην Περιμετρική Πατρών.
  • Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος κατά 60% με περίπου 4.000 λιγότερους τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος.
  • Ετήσια εξοικονόμηση πάνω από 8 εκατ. kWh.
  • Ανακύκλωση 2,2 τόνων λαμπτήρων και 132,5 τόνων μετάλλου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει, ο νέος φωτισμός των σηράγγων, πετυχαίνοντας καλύτερη ομοιομορφία και επίπεδο λαμπρότητας, συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

«Η διάκριση της Ολυμπίας Οδού στα Energy Mastering Awards για το πρόγραμμα LED είναι μια σημαντική επιβράβευση της στρατηγικής μας για περιβαλλοντικά βιώσιμες οδικές υποδομές. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σε έναν ευρωπαϊκό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συλλογικό καθήκον» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Τα Energy Mastering Awards απευθύνονται σε επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) και επιβραβεύουν καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα