ΑΑΔΕ: Σε εξέλιξη η ανταλλαγή στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 15:30
UPD:15:30
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των στοιχείων των χρηματοοικονομικών λογαριασμών φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Όπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), πρόκειται για τη δεύτερη ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών, καθώς πέρυσι είχε διενεργηθεί με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος γύρος ανταλλαγής .

Η διαδικασία, η οποία υλοποιείται υπό αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας και μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο, 15 Ιουνίου, όσον αφορά την περίπτωση των κρατών-μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών, και έως τις 20 Ιουνίου, όσον αφορά την περίπτωση των ΗΠΑ.

Η ΑΑΔΕ πρόκειται να αποστείλει αυτές τις πληροφορίες στις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ λαμβάνει εντός του ίδιου διαστήματος αντίστοιχες πληροφορίες από δεκάδες δικαιοδοσίες για φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στο εντοπισμό τυχόν αδήλωτων εισοδημάτων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα