Skip to main content

Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Λεβερκούζεν

Η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο νίκησε 5-0 την Βέρντερ Βρέμης κι εξασφάλισε τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος

Το «πάρτι» στους δρόμους του Λεβερκούζεν είχε ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής (14/4) και συνεχίστηκε και μετά τον αγώνα της Μπάγερ με την Βέρντερ Βρέμης.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επικράτησε με 5-0 στην «Μπάι Αρένα» και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της Bundesliga, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Οι «ασπιρίνες» παραμένουν αήττητες από την έναρξη της περιόδου σε συνολικά 43 αγώνες και συνεχίζουν προς το τρεμπλ, μιας και βρίσκονται κοντά στους ημιτελικούς του Europa League, ενώ είναι το φαβορί και για την κατάκτηση και του Κυπέλλου με αντίπαλο την Καιζερσλάουτερν.

Στο 25ο λεπτό ο Μπονιφέις άνοιξε το σκορ με πέναλτι, από ασίστ του ίδιου στο 60΄ ο Τζάκα «έγραψε» το 2-0, για να έρθει από τον πάγκο ο Βιρτς και να φτάσει στο χατ τρικ (68΄, 83΄, 90΄).

Αυτός ο τίτλος, που κατακτήθηκε και μαθηματικά από την 29η ημέρα του πρωταθλήματος με 16 βαθμούς μπροστά από τις δεύτερες Μπάγερν Μονάχου και Στουτγάρδη, ανταμείβει μια αξέχαστη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι μόλις ο 20χρονος πλέι μέικερ σκόραρε το 5-0, έγινε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και το πάρτι συνεχίστηκε στο χορτάρι της «Μπάι Αρίνα» για τους Γερμανούς οπαδούς. Ιστορικές στιγμές για την B04…