Skip to main content

Εltrak: Κορυφαία brands με υψηλούς στόχους

Προϊόντα και υπηρεσίες διακεκριμένης ποιότητας που αναδεικνύουν το έργο σας με συνέπεια και διάρκεια στο χρόνο.

Sponsored content

Ο Όμιλος ΕΛΤΡΑΚ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με μία σημαντική πορεία εξέλιξης 40 και πλέον χρόνων. Παρέχει ολοκληρωμένες προτάσεις σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η μηχανολογία, η μεταλλουργία, τα ελαστικά, η ηλεκτρονική και οι τηλεπικοινωνίες. Από την ίδρυσή του το 1982, ο Όμιλος ΕΛΤΡΑΚ έχει χαράξει μία σημαντική πορεία, με δύο ηγέτιδες μάρκες παγκοσμίως, την Caterpillar και τη Bridgestone, επιδεικνύοντας απαράμιλλη συνέπεια και επαγγελματισμό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε και άλλες σημαντικές εταιρείες όπως η JLG με τις πλατφόρμες εναερίου εργασίας, η MaK με τους ναυτικούς κινητήρες, η Palfinger με τα συστήματα ανύψωσης, φόρτωσης και διαχείρισης φορτίων, η PowerScreen, η MB και η Pronar με κορυφαίο εξοπλισμό θραύσης, διαλογής και ανακύκλωσης.

Ο όμιλος ΕΛΤΡΑΚ αποτελεί, σήμερα, μέλος του ευρύτερου ομίλου CP Holdings, ο οποίος ξεκινώντας το 1956 από το Ηνωμένο Βασίλειο, επεκτάθηκε σε διάφορες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αφρικής και στο Ισραήλ.

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε εκ των έσω για τη σειρά κορυφαίων παγκόσμιων οίκων που αντιπροσωπεύει η ΕΛΤΡΑΚ, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως η ανάπτυξη και εγκατάσταση μηχανολογικών εγκαταστάσεων, η πώληση εξοπλισμού και ανταλλακτικών, καθώς και η παροχή τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης. Ο Όμιλος έχει επίσης επενδύσει στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή. Όπως μας πληροφόρησαν, είναι αναγνωρισμένος για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών του, καθώς και για την αξιοπιστία και την εξειδίκευσή του στον τομέα της μηχανολογίας και της ενέργειας.

Μεγάλος ο κατάλογος των brands

Ποια είναι, όμως, τα κορυφαία brands που αντιπροσωπεύει; Ας δούμε, πιο αναλυτικά, το ομολογουμένως εντυπωσιακό portfolio της ΕΛΤΡΑΚ. Η Caterpillar είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού με τεράστιο εύρος εφαρμογών στην εξόρυξη, τις κατασκευές, τη βιομηχανία, τις μετακινήσεις, χερσαίες και θαλάσσιες, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την αποθήκευση και διακίνηση υλικών. Ο Όμιλος Bridgestone παράγει τα κορυφαία ελαστικά Bridgestone & Firestone σε συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων (από βιομηχανικά υλικά έως και αθλητικό εξοπλισμό) χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα καινοτόμες τεχνολογίες, που σκοπό έχουν να προσφέρουν ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις κινητικότητας.

Πρέπει να σημειωθεί, εξ άλλου, ότι από το 1997, που η MaK έγινε μέρος της Caterpillar Inc, αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή ναυτικών κινητήρων και γεννητριών σε πελάτες που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες, τα ferry boats, τα επιβατηγά, τα επιβατηγά οχηματαγωγά, τις εσωτερικές πλωτές οδούς, τα υπεράκτια, τα ρυμουλκά και τα σωστικά, τα αλιευτικά, τα στρατιωτικά και τις βυθοκόρους. Στο μεταξύ, η Powerscreen είναι η κορυφαία δύναμη στους κινητούς θραυστήρες, τα κόσκινα/διαλογείς και τους ταινιόδρομους. Ολόκληρες δεκαετίες μηχανικής, σχεδιασμού και κατασκευής έχουν αποδώσει την υπεροχή με μία σειρά κορυφαίων προϊόντων: εξειδικευμένες σειρές εξοπλισμού στη θραύση, τη διαλογή και τον έλεγχο.

Πρωτοπορία σε μηχανήματα εργασίας

Άλλη μία εταιρεία που αντιπροσωπεύει ο Όμιλος ΕΛΤΡΑΚ είναι η JLG Industries Inc., η οποία από το 1969, πρωτοπορώντας στην κατασκευή μηχανημάτων εργασίας καθ’ ύψος και κατ’ έκταση, έχει εξελιχθεί σε ηγέτη – κατασκευαστή, που ειδικεύεται στις αυτοκινούμενες πλατφόρμες και εξέδρες εργασίας, μεταξύ των οποίων, τηλεσκοπικές μπούμες, ψαλιδωτής ανύψωσης μηχανήματα και μοντέλα κατακόρυφης ανύψωσης. Η SANY Truck Cranes αποτελεί και αυτή μία από τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου SANY, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή κινητών γερανών υψηλής τεχνολογίας, ερπυστριοφόρων γερανών και γερανών πύργων, και περιλαμβάνει την πλήρη σειρά κινητών γερανών από 8 έως 1600 τόνους, ερπυστριοφόρων γερανών από 25 έως 4000 τόνους και γερανών πύργων από 6 έως 25 τόνους.

Παράλληλα, η Palfinger Land παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας με ευέλικτες προτάσεις ανύψωσης που έχουν εφαρμογή σε κατασκευές τόσο σε εσωτερικό όσο και εξωτερικό χώρο, στον βιομηχανικό τομέα, σε περιορισμένο, αστικό περιβάλλον αλλά και σε εργασίες χειρισμού εκτός δρόμου, ακόμα και στα πλέον δυσπρόσιτα σημεία. Συναφώς, η Palfinger Marine είναι ένας παγκόσμιος συνεργάτης της ναυτιλίας με καινοτόμο και αξιόπιστο εξοπλισμό: από υδραυλικούς γερανούς για ιχθυοκαλλιέργειες και παράκτιες πλατφόρμες έως προσκρουστήρες και σωστικό εξοπλισμό πλοίων.

Τέλος, ο εξοπλισμός ανακύκλωσης Pronar περιλαμβάνει κινητά κόσκινα διαχωρισμού τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, κινητούς τεμαχιστές αργής περιστροφής, κινητούς αναστροφείς σωρών κομποστοποίησης και κινητούς ερπυστριοφόρους ταινιόδρομους μεταφοράς υλικών. Θα ήταν παράλειψη αν δεν υπογραμμίζαμε ότι οι σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τα εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, οι πιστοποιημένες διαδικασίες λειτουργίας είναι μόνο μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν αξία στον όμιλο ΕΛΤΡΑΚ, διαφοροποιώντας κατά πολύ τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.