Skip to main content

Η Μεγάλη Βιβλιαγορά της Αρχαιολογικής Εταιρείας

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου

Μεγάλο bazaar βιβλίων διοργανώνει τον Δεκέμβριο η Αρχαιολογική Εταιρεία. Θα διατεθούν πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά βιβλία αλλά και μεγάλη ποικιλία από βιβλία τέχνης, λαογραφίας, νομικά καθώς και παλαιά συλλεκτικά.

Το bazaar θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στη μεγάλη αίθουσα του μεγάρου της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας (Πανεπιστημίου 22).

Ωράριο: Πέμπτη, Παρασκευή, 11.00-19.00. Σάββατο 10.00-14.00.

Η εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, το παλαιότερο επιστημονικό ίδρυμα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1837 από αρχαιόφιλους, λογίους και αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, με σκοπό την ανεύρεση, διάσωση και μελέτη των μνημείων της Ελλάδας καθώς επίσης και την μελέτη του βίου των αρχαίων και την διάδοση των γνώσεων περί της αρχαιολογίας και της τέχνης.

Εκτός από τις ανασκαφές, τις δημοσιεύσεις, τα μαθήματα, τις ομιλίες και τις εκθέσεις, μέσα με τα οποία εκπληρώνει την αποστολή της, η Αρχαιολογική Εταιρεία οργανώνει κάθε χρόνο bazaar βιβλίων στη μεγάλη αίθουσα του μεγάρου της.

Εκεί αρχαιολόγοι, ιστορικοί, αλλά και πολλοί λάτρεις των βιβλίων μπορούν να βρουν ενδιαφέρουσες και σπάνιες εκδόσεις. Διατίθενται παλαιά βιβλία από τα αποθέματα της Εταιρείας, εκδόσεις τρίτων, βιβλία ιστορικά, αρχαιολογικά, φιλολογικά και λογοτεχνικά, ελληνικά και ξένα, τόμοι παλαιών και νέων επιστημονικών περιοδικών.

Η Εταιρεία πωλεί επίσης, τα δημοσιεύματά της (μονογραφίες, περιοδικά, σειρές). Όλα τα βιβλία πωλούνται σε μειωμένες τιμές, ειδικά διαμορφωμένες για τη βιβλιαγορά. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν πριν τις ημέρες του bazaar στέλνοντας e-mail στο [email protected], αφού δουν τον ηλεκτρονικό κατάλογο των  βιβλίων στο https://www.archetai.gr/images/pdfs/Misc/BooksBazaar2023.pdf

Πληροφορίες: 210 3626043

naftemporiki.gr