Skip to main content

Βαφές που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την κατανάλωση καυσίμων επιλέγει η IONIC Τankers 

Η Ionic Tankers είναι μία από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες που προστατεύει τις θάλασσες υιοθετώντας νέες λύσεις πράσινων επιστρώσεων

Νέα ναυτιλιακά χρώματα που μειώνουν την αντίσταση του πλοίου στο νερό, ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, υιοθετεί η IONIC Tankers. Πρόκειται για τις βαφές AZRA TECH που πετυχαίνουν όπως επισημαίνει η εταιρεία εξαιρετικά χαμηλή τριβή και είναι χωρίς βιοκτόνα.

Η Ionic Tankers υιοθέτησε μια καινοτόμο και επαναστατική λύση επίστρωσης κύτους της Azra Tech για το δεξαμενόπλοιο IONIC ANAX, στο πλαίσιο των στόχων βιωσιμότητας για την προστασία των θαλασσών χωρίς χημικές ουσίες υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον 14ο στόχο του ΟΗΕ «Ζωή κάτω από το νερό».

Η Ionic Tankers είναι μία από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες που προστατεύει τις θάλασσες υιοθετώντας νέες λύσεις πράσινων επιστρώσεων, χωρίς αντίκτυπο στο περιβάλλον και που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση των πλοίων, με έμφαση στη βελτίωση των δεικτών Annual Efficiency Ratio (AER) και CII.

Η Ionic έχει δεσμευτεί στις παγκόσμιες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ: η πρωταρχική έμφαση δίνεται στον Στόχο 14, «η ζωή κάτω από το νερό».

Σύμφωνα με την IONIC, η επιλογή αυτή διατηρεί την ποιότητα του αέρα και μειώνει τις πτητικές οργανικές ενώσεις έως και 70% κατά την εφαρμογή της επικάλυψης, προστατεύοντας την υγεία των ανθρώπων και καθιστώντας το περιβάλλον πιο υγιεινό.

Η συγκεκριμένη επίστρωση έγινε στο τάνκερ τύπου aframax Ionic Anax (115.000 DWT) στο ναυπηγείο Sentierul Naval de Constanta (Ρουμανία).

«Η Ionic ανέθεσε αυτή την επαναστατική τεχνολογία επίστρωσης στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την υιοθέτηση υψηλότερων προτύπων αποδοτικότητας και βιωσιμότητας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας και δίνοντας έμφαση σε καινοτόμα νέα προϊόντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας,  ενώ προσθέτει ότι δεν απελευθερώνει χημικές ουσίες ή άλλους ρύπους στον ωκεανό και ενώ ταυτόχρονα η ακραία ομαλότητα του κύτους έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιδόσεις μειώνοντας την αντίσταση με FIR (%) 0,012 , γεγονός που αυξάνει την αποδοτικότητα των καυσίμων, μειώνοντας επομένως τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η εταιρεία μέτρησε «εντυπωσιακά οφέλη σε επίπεδο επιδόσεων τους τελευταίους 18 μήνες, σημειώνοντας σημαντική διαφορά στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση καυσίμων πάνω από 5 %».

«Η Blue Race έχει εφαρμοστεί πλήρως με παρακολούθηση των επιδόσεων του κύτους, και προληπτικό καθαρισμό της γάστρας. Παρά τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες που προκαλούν ρύπανση, η επίστρωση της Azra Tech έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναγεννά την αρχική απόδοση μετά την αρχική εφαρμογή της επίστρωσης. Η αξιοσημείωτη απόδοση είχε ως αποτέλεσμα μείωση της ισχύος κατά 6% με θαλάσσια δοκιμή πιστοποιημένη ανά κατηγορία και σε εξοικονόμηση καυσίμου έως και 20% και χαμηλές εκπομπές ρύπων με βάση τη μη υποβάθμιση του συστήματος επίστρωσης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η Ionic Tankers (Mgt) Inc. διαχειρίζεται έναν σύγχρονο στόλο δεξαμενόπλοιων Aframax ιαπωνικής κατασκευής με μέση ηλικία οκτώ ετών.