Skip to main content

«Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Ηρώδειο: Sold out μέσα σε 48 ώρες

Η πρωτοφανής ανταπόκριση του κόσμου να παρακολουθήσει τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό στον ομώνυμο ρόλο έκανε ανάρπαστα και τα 5.000 εισιτήρια μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Sold out μόλις 48 ώρες μετά το άνοιγμα τη προπώλησης έγινε η παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» στο Ηρώδειο με τον Δημήτρη Καταλειφό σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

Η πρωτοφανής ανταπόκριση του κόσμου να παρακολουθήσει την ανεπανάληπτη ερμηνεία του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού στον ομώνυμο ρόλο έκανε ανάρπαστα και τα 5.000 εισιτήρια μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες. Την ίδια στιγμή, η περιοδεία της παράστασης σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται επίσης με sold out σε κάθε της στάση, χρίζοντας τον Οιδίποδα επί Κολωνώ ως την απόλυτη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού.

Η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τη διφορούμενη εκκρεμότητα του τέλους ενός ήρωα σημαδεμένου από τη μοίρα, μια ταλάντευση ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο, την αποδοχή της μοίρας και την άρνησή της. “Ένα τεράστιο ζήτημα που θέτει ο “Οιδίπους Επί Κολωνώ” είναι η αναγκαιότητα μιας κοινωνίας να είναι ανοιχτή, ανεκτική και δίκαιη απέναντι στον άνθρωπο.

Στο πρόσωπο του Οιδίποδα συνοψίζεται ο άνθρωπος με τις άπειρες συμφορές και τα παθήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα στη διάρκεια της ζωής του. Ο Οιδίποδας θα μπορούσε να είναι σαν ένα μετανάστη που έρχεται από την Ασία και τον δέχεται μία χώρα. Είναι σχεδόν σπάνιο στις μέρες μας μια κοινωνία να διακρίνεται για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ανθρωπιά της, γι’ αυτό η Αθήνα στο συγκεκριμένο έργο έχει κάτι το ιδεώδες.

Την παράσταση, που έκανε sold out πρεμιέρα στο Θέατρο Φρύνιχος των Δελφών στις 27 Ιουλίου, παρακολούθησαν περισσότεροι από 17.000 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη, Θάνος Τσακνάκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Σκεύας, Χρύσα Προκοπάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Πεζανού

Μουσική: Σήμη Τσιλαλή

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Κίνηση: Damiano Ottavio Bigi

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας, Θωμάς Δασκαλάκης, Παναγιώτης Μαΐδης

Τρέιλερ: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Social Media: Renegade

Νομικός Σύμβουλος: Φιλιώ Καστραντά

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουιδάκης

Βοηθός ενδυματολόγου: Χάρης Σουλιώτης

Βοηθοί Παραγωγής: Βαγγέλης Βογιατζής, Ξένια Καλαντζή

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά

Προμηθευτείτε τα τελευταία εισιτήρια εδώ  https://www.ticketservices.gr/event/oidipous-epi-kolono/?lang=el

Στην Αθήνα 

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 4/9

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ 5/9

ΠΑΠΑΓΟΥ 9 & 10/9

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 11/9

ΒΥΡΩΝΑΣ 12/9

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ 17/8

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 18 & 19/8

ΒΟΛΟΣ 26/8

ΚΑΒΑΛΑ  27/8

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/8

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 29/8

ΛΑΡΙΣΑ7/9