Skip to main content

Προς Γεννάδι η φωτιά στη Ρόδο

REUTERS/Adonis Skordilis

Από το πρωί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στα μέτωπα στην περιοχή των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι.

Για ακόμα ένα βράδυ οι δυνάμεις πυρόσβεσης και εκατοντάδες εθελοντές της Ρόδου ήταν αντιμέτωποι με πύρινα μέτωπα. Στο νησί η πυρκαγιά μαινεται για όγδοη ημέρα.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει τρεις ενεργές εστίες στα κεντρικά και στα νότια του νησιού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν το βράδυ, ενώ χθες το πρωί σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπειό, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια.

Οι επίγειες δυνάμεις αντιμετώπισαν όλο το βράδυ ενεργά μέτωπα στο Γεννάδι και στο χωριό Βάτι καθώς και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και στην περιοχή του χωριού Βάτι στη Νότια Ρόδο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν το βράδυ υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ δημιουργούν νέες αναζωπυρώσεις.

Από το πρωί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στα μέτωπα στην περιοχή των χωριών Μαλώνας και Μάσσαρι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επχειρούν 2 CL-415, ένα Mi-8, 3 τράκτορες και ένα Chinook.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν στην Ρόδο να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αυξηθούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ