Skip to main content

Σήματα στο Αιγαιοδρόμιο

Intime News

Με βάση στοιχεία των καταναλωτικών οργανώσεων, δεν θα κάνει διακοπές ένας στους δύο Έλληνες

Εκπτώσεις στα εισιτήρια ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ακόμη κι αν μειωθεί το κόστος μεταφοράς -για όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει στα μέσα Ιουλίου-, τα αγαπημένα νησιά είναι ακριβά. Για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Αρκετοί Έλληνες αδυνατούν να κάνουν διακοπές στον τόπο τους. Νοσταλγούν τον τόπο τους, ζώντας σ’ αυτόν. Πικρό τούτο το απαγορευτικό. Περνά μια θάλασσα ανάμεσα από τα δάχτυλά τους, χωρίς να γευτούν την αρμύρα της. Λόγω αλμυρών υπηρεσιών, που περιλαμβάνει το πακέτο διακοπών και περιορισμένης αγοραστικής δύναμης.

Με βάση στοιχεία των καταναλωτικών οργανώσεων, δεν θα κάνει διακοπές ένας στους δύο Έλληνες. Στη χώρα που πουλάει «Ελλάδα… διακοπές που σου αλλάζουν τη ζωή», τις διακοπές των άλλων να παρατηρείς. Αυτό κι αν είναι εμπειρία.

Τι γεύση έχει η ντομάτα όταν πλένεται στη θάλασσα; Πώς νιώθεις όταν βουτάς από ψηλά βράχια σε κρυστάλλινο νερό; Γιατί να χορέψεις αγκαλιά με αγνώστους; Ο ΕΟΤ έχει τις απαντήσεις, εσύ μένεις με τις ερωτήσεις. Γιατί απ’ όλους τους προορισμούς, μόνο το σούπερ μάρκετ μπορείς να επισκεφτείς; Σφαλνάς τα βλέφαρα και νιώθεις όλα να κατασταλάζουν μέσα σου τρικυμιστά.

Μπαρούτι σκάει στα θερινά όνειρα. Δεν την αντέχεις την πόλη. Δεν σε βαστάει. Το εξοδολόγιον, όμως, δεμένο σε κρατάει. Ταξίδι, τι ταξίδι; Σε εξοχικά, μαγειρεύοντας στο σπίτι; Τι γκρινιάζεις βρε σπουργίτι;

«Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη ή οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων. Στην πραγματικότητα δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε διακοπές σε οποιονδήποτε προορισμό σάς φαίνεται πολύ ακριβός».

Στην πραγματικότητα, αν αποσυνδεθούμε από το κυματόβρεχτο Αιγαίο, δεν είναι ωραίο. Αθώο δεν είναι σίγουρα, όταν τους απέναντι τους στενεύουν τα σύνορα και το «Τurkaegean» υπόσχεται, στη μισή τιμή, πενθήμερα ήρεμα.

Διακόπτουμε, γιατί αν πιάσουμε και τα πολιτικά ή τα γεωπολιτικά («θα χαράξουμε έναν οδικό χάρτη, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε τη γεωπολιτική μας διαφορά»), θα χαθούμε στα βαθιά.