Skip to main content

H αμερικανική Βinsfeld επιλέγει την ελληνική EDIT Automation για το ECO 8 ShaPoLi

Ο CEO της EDIT Automation κ. Μάρκος Σιγάλας μιλάει στη «Ν».

Mια ακόμη δυναμική συμφωνία υπεγράφη από την ελληνικών συμφερόντων EDIT Automation, με την αμερικανικών συμφερόντων Binsfeld, η οποία προμηθεύει το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και ηγείται στην παγκόσμια αγορά με shaft power meter, από το 1971.

Ο C.E.O της EDIT Automation κ. Μάρκος Σιγάλας, ο οποίος δραστηριοποιείται για 30 χρόνια στον αυτοματισμό της ναυτιλίας διεθνώς, μίλησε στη Ν.gr για τη συμφωνία αυτή καθώς και το τι κάνει την εταιρεία του να προσελκύει τους τελευταίους μήνες μεγάλους ξένους επενδυτές.

Κύριε Σιγάλα πώς καταφέρνετε να προσελκύετε μεγάλους κατασκευαστές προϊόντων της ναυτιλίας, με το προϊόν σας ECO 8 ShaPoLi;

Ο πρώτος λόγος είναι ότι εμείς σχεδιάσαμε, κατασκευάσαμε και πιστοποιήσαμε ένα προϊόν, το ShaPoLi ΕCO 8 στα πρότυπα της διεθνούς ναυτιλίας. Δεν είμαστε αντιπρόσωποι ή μεταπωλητές ενός προϊόντος ShaPoLi.

Το ECO8 δημιουργήθηκε με βάση την εμπειρία που έχω για περισσότερα από 30 χρόνια, στο διεθνή αυτοματισμό της ναυτιλίας. Σχεδιάζεται λοιπόν και προγραμματίζεται στην Ελλάδα με βάση τους κανονισμούς ναυτιλίας και ακολουθώντας πιστά τις ανάγκες της κάθε ναυτιλιακής εταιρείας. Κάτι άλλο σημαντικό είναι πως το έμπειρο τεχνικό μας τμήμα εκπαιδεύεται διαρκώς από παγκόσμιους οργανισμούς και οι άνθρωποι αυτοί, πιστοποιούνται πάνω στον διεθνή αυτοματισμό της ναυτιλίας.

Αυτό, κάνει κάθε ναυτιλιακή που μάς εμπιστεύεται να νιώθει ασφάλεια, γνωρίζοντας πως δεν τελειώνει η συνεργασία μας στην πώληση του προϊόντος, αλλά την υποστηρίζουμε στην εγκατάσταση και σε κάθε τεχνική της ανάγκη που προκύπτει στην πορεία.

Υπογράψατε συμφωνία και με την Αμερικάνικη εταιρεία Binsfeld η οποία ηγείται στην παγκόσμια αγορά shaft power meter από το 1971;

Ναι και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Binsfeld, Chris Latta, επισκέφτηκε τα γραφεία μας στην Καστέλα, τον περασμένο μήνα. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς, διότι αυτό που ξέρουμε και συνηθίζεται να γίνειται είναι οι ελληνικές εταιρείες να επισκέπτονται ανάλογες εταιρείες κολοσσούς στη χώρα τους, για διαπραγματεύσεις και συνεργασίες κι όχι το αντίστροφο.

Η συμφωνία αυτή έχει να κάνει με αντιπροσώπευση των προϊόντων της Binsfeld στην Ελλάδα;

Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό. Η Binsfeld αρχικά θέλησε εκείνη να αντιπροσωπεύσει το ECO 8 SHaPoLI στην παγκόσμια και ιδιαίτερα στην Αμερικανική αγορά και να γίνουμε εμείς, η EDIT Automation, ο κύριος προμηθευτής τους για το συγκεκριμένο προϊόν. Επομένως, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα προϊόντα της Binsfeld σε «monitoring, data & ship performance» στην παγκόσμια αγορά η EDIT Automation θα είναι ο κύριος προμηθευτής της. Από την άλλη πλευρά, εμείς πιστοποιηθήκαμε για την εγκατάσταση των προϊόντων της στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Κάτι ακόμη που έχει ενδιαφέρον είναι πως η Binsfeld είναι προμηθευτής και κατασκευαστής προϊόντων για το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, κάτι που επιβεβαιώνει τα υψηλά στάνταρντ της εταιρείας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Πώς καταφέρατε σε διάστημα 5 μηνών, μια καινοτομία σας να έχει τέτοια απήχηση παγκοσμίως και να προσελκύετε μεγάλους ξένους επενδυτές;

Η επιτυχία θέλει υπομονή και επιμονή, έτσι ώστε να κάνεις την κίνησή σου στον κατάλληλο χρόνο. Το ECO 8 σημαίνει ECOLOGIC/ECONOMIC 2008, δηλαδή υπάρχει από το 2008, απλά όλα αυτά τα χρόνια το χρησιμοποιούσαμε σε διάφορες εφαρμογές της ναυτιλίας. Από το 2012 έχει εγκατασταθεί από ναυπηγεία σε νεόκτιστα πλοία ως Monitoring System. Επομένως, την κατάλληλη στιγμή ήμασταν έτοιμοι και όταν χρειάστηκε, με βάση τον IMO και CII, να πιστοποιηθεί το σύστημα μας ECO 8 ως ShaPoLi, είχαμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μέσα σε τέσσερις μήνες να το πιστοποιήσουμε σε περισσότερους από 5 νηογνώμονες της ναυτιλίας. Δεν υπάρχει άλλη εταιρεία παγκοσμίως η οποία να έχει καταφέρει κάτι ανάλογο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Trelleborg και η Binsfeld να υπογράψουν συνεργασίες αποκλειστικότητας μαζί μας.

Σε επίπεδο πωλήσεων είστε ευχαριστημένος;

Εκτός από τις 5 πιστοποιήσεις και τις 2 μεγάλες συμφωνίες με κατασκευαστές που υπογράψαμε, καταφέραμε μέσα σε 5 μήνες να έχουμε πωλήσεις του ECO8 ShaPoLi για περισσότερα από 500 πλοία παγκοσμίως. Τα 300 από αυτά είναι από ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και τα υπόλοιπα από ξένες, με κυριότερες εταιρείες από την Τουρκία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, την Αμερική.