Skip to main content

Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί μόνο να περιμένει την ήττα του

Η Ρ. Σβίγκου, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «κορυφαίο παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας, κατάλυσης των θεσμών και της νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί πια να κρύψει τον πανικό του και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να φανερωθούν οι ένοχοι. Και τώρα, και μετά τις εκλογές, όπου η επόμενη, προοδευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει Προανακριτική Επιτροπή», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ethnos.gr.

Τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί. Όχι εδώ, όμως, στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη, του επικεφαλής της παραΕΥΠ και της Μαξίμου Α.Ε.»., προσθέτοντας ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρύψουν την αλήθεια. Με ψεύδη και συκοφαντίες, με λάσπη εναντίον ακόμα και ξένων μέσων και δημοσιογράφων, επικαλούμενοι ένα δήθεν ‘απόρρητο’, αρνούμενοι να καλέσουν στην Εξεταστική κρίσιμα πρόσωπα, ιδιώτες και στελέχη της κυβέρνησης».

Η κ. Σβίγκου χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «κορυφαίο παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας, κατάλυσης των θεσμών και της νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί πια να κρύψει τον πανικό του και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», και «προσπαθεί να κάνει πάλι τον ανήξερο, για να αποσείσει τις ευθύνες του» και ότι προσπαθεί να υπεκφύγει από τις «αυτονόητες ερωτήσεις» που του έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη βουλή, από τον Αλέξη Τσίπρα, την PEGA, κυρίως όμως «από τον λαό» και «όσο όμως κρύβεται, τόσο περισσότερο φανερώνει την ενοχή του, και τόσο περισσότερο ηχηρή θα είναι η αποδοκιμασία του στις κάλπες». «Είναι πια ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή. Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με τη σκιά των παρακολουθήσεων, ούτε με την υπόνοια ότι ο πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι εθνικός μειοδότης». «Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις, τις οποίες περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε δημοκρατικό κόμμα, κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να απαιτήσει την υλοποίηση αυτών των στοιχειωδών εγγυήσεων. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας των δημοκρατικών θεσμών, της ίδιας της Δημοκρατίας».

Αναφερόμενη στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 9ης Νοεμβρίου είπε ότι «ακούστηκε ηχηρά ένα μεγάλο «δεν πάει άλλο», στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια, στην περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στη διαφθορά, τη διαπλοκή, το καθεστώς παρακολουθήσεων». Αυτό ήταν «ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών του αυταρχισμού και των παρακρατικών παρακολουθήσεων που φοβάται την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα», ανέφερε. Υποστήριξε ότι «ο άνεμος της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής είναι πια πολύ δυνατός», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση, και ότι υπάρχει εναλλακτική, αυτή της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια του κόμματος, είπε ότι θα επιλεγούν πρόσωπα που «ξεχωρίζουν στις τοπικές κοινωνίες»,  με «νικηφόρα προοπτική» και ότι θα επιδιωχθούν «ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, πάντα με βάση ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο».