Skip to main content

Market Beat: Η αντίδραση στην Wall Street ευνοεί την συνέχεια στο rebound διεθνώς

Τα διεθνή

Οι μετοχές στην Ασία ανέκαμψαν μετά το κλείσιμο του S&P 500 πάνω από ένα βασικό τεχνικό επίπεδο τον ΚΜΟ 200 και το Ηνωμένο Βασίλειο αντέστρεψε περισσότερες από τις μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές του περικοπές, ενισχύοντας το κλίμα παγκόσμιας αγοράς για ρίσκο.

Είναι δύσκολο να βρεθούν σημάδια υποβόσκουσας ύφεσης στον απολογισμό της Bank of America. Η εταιρεία πρόσφερε στη Wall Street την πιο πρόσφατη αξιολόγηση του καταναλωτή των ΗΠΑκαι εν πολλοίς ήταν εξαιρετικά καλή. Οι δαπάνες για τις πιστωτικές κάρτες της BofA αυξήθηκαν κατά 13% το τρίτο τρίμηνο από πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα για ταξίδια και ψυχαγωγία. Οι λιγότερο εύποροι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν αποταμιεύσεις πενταπλάσιες από ό,τι πριν από την πανδημία. Και ο αριθμός των αυτοκινήτων που ανακτά η τράπεζα σε κάθε δεδομένο μήνα έχει μειωθεί στο μισό. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 αυξήθηκαν 1,6% 8:10 δική μας ώρα. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,7% τη Δευτέρα

Στις 05:00 δική μας ώρα

  • Ο δείκτης Topix της Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,6%
  • Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0,5%
  • Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,1%
  • Ο σύνθετος δείκτης Shanghai της Κίνας αυξήθηκε 0,2%
  • Ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 1,4%

Νομίσματα

  • Ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot σημείωσε μικρή αλλαγή
  • Το ευρώ άλλαξε ελάχιστα στα 0,9833 δολάρια
  • Το ιαπωνικό γεν σημείωσε άνοδο 0,2% στα 148,80 γεν ανά δολάριο
  • Η βρετανική λίρα υποχώρησε 0,2% στα 1,1340 δολάρια μετά από ράλι χθες

Η Αθήνα

Μια ακόμα ανοδική συνεδρίαση παρά τις επιφυλάξεις των εγχώριων παραγόντων για το ύψος των όγκων, που αφορούν τις μετοχές που δίνουν τη δυναμική προς κάθε κατεύθυνση. Δηλαδή τα blue chip που έχουν εδώ και αρκετές εβδομάδες να δουν συνολικό όγκο πάνω από 24 δις τεμάχια, από τις 31/8. Γιατί από τότε ο όγκος των μετοχών του 25άρη πέρασε στα 23 δις κατέβηκε στα 22 και από τις 4 Οκτωβρίου και μετά ξεπερνά τα 23 δις τεμάχια. Δεν είναι λοιπόν νέα κατάσταση αυτή των χαμηλών ρυθμών, είναι η επικρατούσα κατάσταση μήνες τώρα. Παρόλα αυτά, με μέρες συσσώρευσης και μέρες αταλάντευτης ανόδου, ενώ στην πτώση των διεθνών “έκλεβε” σε απώλειες, ο ΓΔ βαδίζει προς τις 850 μονάδες.

Στη Wall Street για παράδειγμα, ο κανόνας είναι το “δεν πηγαίνουμε κόντρα στην Fed”, η μετάφρασή του στην Αθηναϊκή αγορά είναι “δεν πηγαίνουμε κόντρα στην κατεύθυνση που δίνουν οι ισχυροί και κύρια ξένοι θεσμικοί”. Μπορεί να μην αντηχεί την επενδυτική ορθοδοξία αυτή η προσέγγιση, όμως και την παγκόσμια κεφαλαιαγορά με την αστάθεια στα ύψη και τα στοιχήματα να λιγοστεύουν,  δεν την λες “κανονική”. Για αυτό τα απλά επιχειρήματα που αφορούν συγκεκριμένα και θετικά γεγονότα από το εσωτερικό πεδίο, βοηθούν περισσότερο από τις πολύπλοκες προσεγγίσεις. Άρα, τεχνική ανάλυση συνδυασμένη με καταστάσεις που διαμορφώνονται με το πλήρωμα του χρόνου, πληρώνουν και επενδυτικά.

Το γεγονός πως στην κατάταξη των blue chip με τη μεγαλύτερη άνοδο πριν από την ΠΕΙΡ και το +1,14% των ημερήσιων κερδών της, υπήρχαν 11 μετοχές που δεν ανήκαν στον τραπεζικό τομέα, κατά την εκτίμησή μας θεωρείται θετική ένδειξη. Χωρίς παρεξήγηση και η κινητικότητα που καταγράφεται στις προσυμφωνημένες συναλλαγές δεν προβληματίζει . Αντίθετα, παρακινεί για αναζήτηση της αυθεντικότητας μιας σοβαρής μεταφοράς μεριδίων σε μετοχές που ήταν σε δυσμένεια επενδυτική.

Με τις ίδιες ενστάσεις και τις ίδιες επιφυλάξεις απαντούν οι εγχώριοι αναλυτές στην ίδιων χαρακτηριστικών ανοδική σύνοδο στην οποία οι μετοχές που πρωταγωνίστησαν ήταν όλες εκτός του Τραπεζικού κλάδου που είχε και μεγάλη συρρίκνωση στο τζίρο του. Παράλληλα δεν λείπουν οι αναφορές στα διεθνή όπου τα στοιχήματα των επαγγελματιών συγκλίνουν σε ένα βασικό. Το σε ποιο επίπεδο θα θεωρήσει η FED πως είναι η ώρα να τελειώσουν οι αυξήσεις δηλαδή η σύσφιξη. 

Η Eurobank Equities τόνισε: “Οι φόβοι για τον πληθωρισμό εμφανίζονται εκ νέου και θα επηρεάσουν τα Περιουσιακά Στοιχεία που είναι ευαίσθητα στον κίνδυνο”. Ενώ από την Beta Sec. προέβλεπαν: “Διατήρηση της συσσώρευσης αναμένεται, με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις ενόψει αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου”. Μια περισσότερο σαφή όρια στην τρέχουσα κίνηση ανέφεραν στο πρωινό σχόλιο από την  Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ: “Την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ για τον Οκτώβριο και το βράδυ ίδιας ημέρας η S&P ανακοινώνει την έκθεσή της για το Ελληνικό αξιόχρεο (ήδη στο “ΒΒ+”, μια βαθμίδα πριν την επενδυτική). Με προσδοκίες για συνέχιση της ανοδικής κίνησης επισημαίνει η τεχνική ανάλυση, με τις 840 μονάδες του ΓΔ να συνιστούν το εγγύτερο όριο αντίστασης”.

Μια εικόνα της αγοράς παγκόσμια από την Leon Depolas Sec. ακολουθεί:  “Οι βασικοί μετοχικοί δείκτες των ΗΠΑ επανήλθαν και πάλι στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενδεικτικό και της αυξημένης μεταβλητότητας της περιόδου.  Οι αγορές συνεχίζουν να στριφογυρίζουν γύρω από το πόσο έχει προεξοφληθεί η αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές τράπεζες. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν προς ακόμα υψηλότερα επιτόκια, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει με τα επόμενα μακροοικονομικά δεδομένα. Παράλληλα, πρέπει να συνεκτιμήσουμε τις πιθανές μειώσεις περιθωρίων κέρδους που ενδεχομένως να γίνουν περισσότερο αισθητές από το 4ο τρίμηνο για τις περισσότερες οικονομίες. Με χαμηλή ορατότητα και άρα αυξημένη μεταβλητότητα η ενεργή διαχείριση χαρτοφυλακίου επιβάλλεται. Για τον ΓΔΧΑ προσαρμόζουμε το πιθανό εύρος τιμών της περιόδου μεταξύ των 780 και 860 μονάδων”.

Από το σχόλιο του Ηλία Ζαχαράκη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ ξεχωρίσαμε τα υπέρ ανόδου επιχειρήματα: “Την Παρασκευή περιμένουμε και την έκθεση της S&P, με την Αγορά να βλέπει πως μπορεί τα νούμερα να δικαιολογούν αναβάθμιση, παρόλα αυτά οι Οίκοι είναι διστακτικοί σε αυτό το περιβάλλον, να δώσουν την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα στην Οικονομία. Έτσι λοιπόν βλέπουμε τους επενδυτές να συνεχίζουν να κρατάνε μία στάση αναμονής απορροφώντας, χωρίς να βιάζονται, την μικρή προσφορά. Στο τεχνικό μας σκέλος, είμαστε με αγοραστικά σήματα σε όλους τους δείκτες με, εξαίρεση την μεσαία κεφαλαιοποίηση που ψάχνει την αφορμή να ψάξει το 1325 σε πρώτη φάση, έχοντας και τη μεγαλύτερη απόσταση από τα υψηλά έτους, αλλά και αρκετές Εταιρείες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Καλώς, ή κακώς η ψυχολογία συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές είναι και αυτό που συμβαίνει στις Αγορές. Οι περισσότεροι οραματίζονται τιμές 600 μονάδων, με την Αγορά να συντηρεί την στήριξη του 780 και να μην τους κάνει την χάρη”.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας 

ΗΠΑ

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με φόντο τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Bank of America και την αλλαγή πλεύσης που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 550,99 μονάδων (+1,86%), στις 30.185,82 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 354,41 μονάδων (+3,43%), στις 10.675,80 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 94,88 μονάδων (+2,65%), στις 3.677,95 μονάδες.

ΕΥΡΩΠΗ

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την δήλωση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζερεμι Χαντ, ότι θα αντιστρέψει όλες τις φορολογικές μειώσεις του μίνι προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,83% στις 398,5 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,90% στις 6.920 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,70% στις 12.649 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,83% στις 6.041 μονάδες.

Η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί την επόμενη χρονιά, καθώς αντιμετωπίζει το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος και τον κίνδυνο ελλείψεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΧΑ

Με τα διεθνή ανοδικά η Αθήνα στο 1,24% με πολυπληθή ομάδα στήριξης

Οι επενδυτές στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Οκτωβρίου, με κάπως ανεκτό τζίρο και μεγάλης αξίας πακέτα, οδήγησαν στο τέλος της ελεύθερης διαπραγμάτευσης τον μέσο όρο στις 842,58 μονάδες (+1,23%). Μετά τις δημοπρασίες, που βελτίωσαν  τον τζίρο κατά 21,5 εκατ. ευρώ αλλά δεν άλλαξαν αισθητά τις αποτιμήσεις, οι θεσμικοί οδήγησαν στο τέλος της συνεδρίασης την τιμή του Γενικού Δείκτη Τιμών στις 842,64 από 832,32  μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή 1,24% ή 10,32 μονάδες ψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνόδου.

Εμφανίστηκαν 21 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ( ο τζίρος της οποίας ήταν 59,3 εκατ. ευρώ) που συγκέντρωσαν ικανό  αγοραστικό ενδιαφέρον ώστε στο κλείσιμο βρέθηκαν 9 με κέρδη πάνω από +2,00% ενώ ξεχώρισαν οι ΜΥΤΙΛ +3,79%, ΔΕΗ +2,81%, ΤΕΝΕΡΓ +2,71% ΑΔΜΗΕ +2,68% και ΟΤΕ +2,53% ακολούθησαν η ΒΙΟ +2,29% και ΓΕΚΤΕΡΝΑ +2,21%. Σημείωση: Χωρίς Τράπεζες η επτάδα των νικητών της μέρας. Στον αντίποδα με πτώση βρέθηκαν 3, οι ΚΟΥΕΣ -1,57%, ΕΕΕ -0,52% και ΕΥΔΑΠ -0,27%, χωρίς μεταβολή βρέθηκε η ΕΛΧΑ από τις μετοχές του 25άρη. 

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,279 από 65,030 εκατ. ευρώ. Η αξία των πακέτων ήταν 25,974 από 15,062 εκατ.  ευρώ και τα 14,5 έγιναν στις δημοπρασίες, και την ΕΥΔΑΠ αφορούσαν 14,6 εκατ. ευρώ, την ΔΕΗ  10,228 εκατ. ευρώ, την ΕΤΕ 505.743 ευρώ, και την ΜΠΕΛΑ 343.000 ευρώ.

Τα διεθνή

Οι μεταβολές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λίγο πριν το φινάλε στην Αθήνα, είχαν σταθερή εικόνα με συντονισμό των κερδών ενώ εμφάνιζαν άνοδο αμέσως μετά από το ξεκίνημα, καθώς σχεδόν όλα είχαν μεταβολές της τάξης του +1% και πάνω ως +2,07% ο Γαλλικός CAC.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 απομακρύνθηκε ανοδικά από το όριο των 3600 μονάδων κινούμενος με κέρδη σήμερα Δευτέρα 17/10  και έχει μεταβολή +2,6% από την πρώτη ώρα. Η μεταβολή του Stoxx Europe 600 όταν έκλεισε  η Αθήνα ήταν +2,06%.

Η πορεία

Η αγορά αρχικά στις πρώτες 6 ώρες κινήθηκε νευρικά ανοδικά από τις 832  προς τις 844 μονάδες. Με πρώτη κορύφωση στις 11:03 στις 838,9 μονάδες, δεύτερη στις 12:50 στις 839,9, τρίτη στις 16:15 στις 842,3 μονάδες και στις 16:43 στις 843,99 και ενώ ήταν στις 843,7 μονάδες αμέσως μετά,  ακολούθησε πτώση με σταδιακή κλιμάκωση των πιέσεων. Ο ΓΔ κατάφερε με ανοδική κίνηση διαρκείας και μικρή διόρθωση να βρεθεί στις 842,58 στις  17:00 ήτοι 9,7 μονάδες πάνω από το κατώτερο της μέρας αλλά, οι θεσμικοί τον στείλανε σε κλείσιμο στις 842,64.

Στατιστικά

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, σημείωσαν άνοδο 60 από 69 και 36 από 24 απώλειες, ενώ σταθερές στο κλείσιμο βρέθηκαν 19 από 26. Η συνολική κεφαλαιοποίηση κατέληξε στα 60,930 από 60,273 δις ευρώ.

Η απόδοση  των 10ετών ομολόγων από το 4,934% την προηγούμενη έγινε 4,895% έχοντας φθάσει στο 4,952% ενδοσυνεδριακά.

Ο FTSE25 έκλεισε +1,35% ψηλότερα στις 2041,11 από 2013,88 μονάδες την προηγούμενη, ήτοι 27,23 μονάδες ψηλότερα  από το κλείσιμο της Παρασκευής  14/10, ενώ ο FTSEΜ ενισχύθηκε κατά +0,08%. 

Τεχνική ανάλυση παράγωγα

Η μετακύληση θέσεων χαμήλωσε ρυθμό

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον υποκείμενο δείκτη σε θετικό κυρίως πεδίο αποκλειστικά. Το άνοιγμα στις 2015,53 μονάδες αντιστοιχούσε σε ανοδικό  χάσμα 1,65 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά 27,23 μονάδες ψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο. Το κατώτερο σημειώθηκε στις 10:31 και ήταν οι 2015,16 μονάδες (+0,06%). Το ανώτερο μέρας ορίστηκε στις 16:57 και ήταν οι 2045,26 μονάδες (+1,56%). Το κλείσιμο στις 2041,11 από 2013,88 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +1,35% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα περιορίστηκε στα 8,594 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη της σειράς Οκτωβρίου ο όγκος διαμορφώθηκε σε 829 ΣΜΕ της σειράς Οκτωβρίου με ανώτερο μέρας στις 2043,00 κατώτερο τις 2007,00 με τελευταίες πράξεις στις 2034,00 μονάδες και τιμή κλεισίματος στις 2037,50 από 2017,25 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 5295 από 5493. Άλλαξαν χέρια επίσης 312 ΣΜΕ λήξης Νοεμβρίου με ανώτερο μέρας στις 2034,00 και κατώτερο στις 1995,00 με τιμή κλεισίματος στις 2026,25 μονάδες και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 932 από 747 στη σειρά αυτή. Διακινήθηκαν 20 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου και τα ανοικτά ΣΜΕ έγιναν 47.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη η δραστηριότητα ήταν ασύμμετρη. Στα δικαιώματα αγοράς της τρέχουσας σειράς άλλαξαν χέρια 24 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης από τις 1975 ως τις 2050 μονάδες. Το ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο για την επόμενη σειρά. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Οκτωβρίου το ενδιαφέρον έφερε 12 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 2000 μονάδες και τις 2050 μονάδες. Ενώ της σειράς Νοεμβρίου ο όγκος ήταν μηδενικός.

Ο ΔΤΡ στην συνεδρίαση της Παρασκευής  14/10 έκλεισε στις 562,16 μονάδες με μεταβολή +3,56%.  Χθες Δευτέρα 17/10 κινούμενος μεταξύ 559,86 μονάδων (-0,41%) ως κατώτερο με τιμή ανοίγματος τις 562,19 μονάδες (+0,01%), και ανώτερο τις 568,59 (+1,14%), έκλεισε στις 566,23 μονάδες με μεταβολή +0,72%. Ο τζίρος του τραπεζικού κλάδου ανήλθε στα 10,392 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε ως εξής η ΑΛΦΑ +0,83% απασχόλησε 2,311 εκατ. ευρώ, η ΕΤΕ +0,88% απασχόλησε  4,017 εκατ. ευρώ, η ΠΕΙΡ +1,14% απασχόλησε 1,218  εκατ. ευρώ και η ΕΥΡΩΒ +0,37% απασχόλησε 2,180 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογιστούν τα τυχόντα πακέτα.

Στα ΣΜΕ του δείκτη των τραπεζών τρέχουσας σειράς, λήξης Δεκεμβρίου δεν άλλαξαν χέρια συμβόλαια και δεν υπήρχαν ανοικτά ΣΜΕ.

Τα blue chip έχουν εδώ και αρκετές εβδομάδες να δουν συνολικό όγκο πάνω από 24 δις τεμάχια, από τις 31/8. Γιατί από τότε ο όγκος των μετοχών του 25άρη πέρασε στα 23 δις κατέβηκε στα 22 και από τις 4 Οκτωβρίου και μετά ξεπερνά τα 23 δις τεμάχια. Δεν είναι λοιπόν νέα κατάσταση αυτή των χαμηλών ρυθμών, είναι η επικρατούσα κατάσταση μήνες τώρα. Παρόλα αυτά, με μέρες συσσώρευσης και μέρες αταλάντευτης ανόδου, ενώ στην πτώση των διεθνών “έκλεβε” σε απώλειες, ο ΓΔ βαδίζει προς τις 850 μονάδες.

Οι θεσμικοί που προστατεύουν την αγορά, σε αντίθεση με ορισμένους σχολιαστές μάλλον ετερόφωτα πληροφορημένους, που θέλουν κατά μία έννοια να προστατέψουν τους ιδιώτες επενδυτές. Μόνο που ορισμένοι θυμούνται πως κάποτε τους έσπρωχναν προς τις Τράπεζες, την ώρα που ξέσπασε η κρίση από την Lehman Brothers. Για την ώρα, το λιβανιστήρι των χαμηλών όγκων μπορούν να το κουνάνε. Δεν είναι χρήσιμο να αγνοούν τον απλό κανόνα των αγορών σαν οδό που δίνει κέρδη στις περισσότερες φάσεις των χρηματιστηρίων. Αυτός θέλει την υποταγή στις κατευθύνσεις που δίνουν τα ισχυρότερα ανά αγορά χέρια. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είναι σπάνιες.

Στα ΣΜΕ επί μετοχών οι όγκοι υποχώρησαν πολύ ενώ δεν άλλαξαν υπολογίσιμα οι ανοικτές θέσεις για τη σειρά Δεκεμβρίου. Ξεχώρισαν τα ΣΜΕ:

Της ΑΛΦΑ με όγκο 6539 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 0,906 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 105.924 από 101.708.

Της ΕΤΕ που άλλαξαν χέρια 1823 με τιμή κλεισίματος στα 3,40 ευρώ και έγιναν 16.777 από 16.202 οι ανοικτές θέσεις.

Της ΕΥΡΩΒ με 466 ΣΜΕ της σειράς Δεκεμβρίου με τιμή κλεισίματος στα 0,930 ευρώ και οι ανοικτές θέσεις έγιναν 19.558 από 19.459.

Της ΠΕΙΡ είχαν όγκο 2707 ΣΜΕ με τιμή κλεισίματος στα 1,14 ευρώ και έγιναν 33.633 από 33.952 οι ανοικτές θέσεις.

Τα καλύτερα σε όγκο εκτός των τραπεζικών blue chip ήταν τα 472 ΣΜΕ της ΔΕΗ για τη σειρά Δεκεμβρίου, και τα 324 ΣΜΕ του ΟΤΕ για τη νέα κυρίαρχη σειρά ως το Δεκέμβρη. 

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν χαμηλό και αφορούσε τα 2000 συμβόλαια για ΤΙΤC, τα 2000 ΜΥΤΙΛ, τα 408  για ΟΤΕ, τα 145 για ΜΟΗ και τα 4 για ΕΤΕ.

Σήμερα

Η στροφή στη διάθεση για ρίσκο των επενδυτών είναι ξεκάθαρη στις ασιατικές συναλλαγές

Στις 8:30 δική μας ώρα:

Ο ιαπωνικός Nikkei ήταν με άνοδο +1,47%

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας είχε μεταβολή +1,72%

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας κέρδιζε +1,02%

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ είχε μεταβολή +1,15

Αλλά ο βασικός δείκτης της Σαγκάης -0,02%

Ο MSCI Asia ex Japan είχε μεταβολή +1,46% και ήταν στις 450,5 μονάδες.