Στη σκιά των προσδοκιών για έναν νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενόσω η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Τα futures της Ευρώπης προμηνύουν ένα μικτό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση, σε μια εικόνα που παραπέμπει έντονα στα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων.
Η ελληνική αγορά εύλογα αναμένεται να ακολουθήσει την «ουδέτερη» τάση από το εξωτερικό, με δεδομένη τη μεγάλη βαρύτητα των ξένων επενδυτών στον όγκο και στην αξία των καθημερινών συναλλαγών στο ταμπλό.
Πάντως, παρά τη διάχυτη αβεβαιότητα, η Αθήνα έχει καταφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα όχι μόνο να «μαζέψει» τις απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά και να επιστρέψει στα προ-πολέμου επίπεδα της 27ης Φεβρουαρίου (>2.277 μονάδες).
Σ’ αυτό έχουν συμβάλλει αφενός οι προσδοκίες για τον τερματισμό του πολέμου, αφετέρου τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων, τα οποία συνεχίζουν να συντηρούν το σενάριο για την επίτευξη νέου ρεκόρ κερδοφορίας για τη χρήση του 2025.
Χθες ήταν η σειρά του ΟΛΘ να δημοσιεύσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, βλέποντας τις πωλήσεις και την κερδοφορία να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά. Συγκεκριμένα, τα έσοδα έφθασαν στα 107,4 εκατ. ευρώ (+6,7%) και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 30,8 εκατ. ευρώ (+9,7%). Η διοίκηση πρότεινε τη διανομή μερίσματος 2,2 ευρώ/μετοχή.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Υ/Knot, με τους κατόχους να έχουν περιθώριο άσκησης έως τις 21 Απριλίου.
Χρηματιστήριο: «Προπύργιο» κερδοφορίας από τις εισηγμένες – Προς νέο ρεκόρ άνω των 11,5 δισ. ευρώ
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.











