Skip to main content

Η Fed «βοήθησε» το δολάριο

REUTERS

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι των κυριότερων νομισμάτων

Ισχυροποιήθηκε το δολάριο έναντι των κυριότερων νομισμάτων στη χθεσινή συνεδρίαση, αφότου η Fed μείωσε μεν το βασικό επιτόκιό της, όπως αναμενόταν, αλλά έδειξε ότι δεν βιάζεται να μειώσει γρήγορα το κόστος δανεισμού τους επόμενους μήνες.

Το δολάριο υποστηρίχθηκε από τα νέα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δεν ήταν και τόσο ήπιες όσο περίμεναν οι αγορές», σημειώνει ο Έρικ Τεορέ, στρατηγικός αναλυτής της Scotiabank. O δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, στις 96,22 μονάδες, αμέσως μετά το ανακοινωθέν της Fed την Τετάρτη, για να ανακάμψει όμως στη χθεσινή συνεδρίαση κατά 0,5%, στις 97,40 μονάδες.

Το ευρώ σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,1778, υπαναχωρώντας από το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021 που άγγιξε την Τετάρτη, στο 1,1918. Από τα υπόλοιπα νομίσματα, η στερλίνα κέρδισε έδαφος μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει σταθερό το βασικό επιτόκιό της, για να επιστρέψει όμως σε πτώση και να κινηθεί στο 1,3563 έναντι του δολαρίου.