Skip to main content

Nvidia: Έγινε η πρώτη εταιρεία που ξεπερνά τα 4 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

REUTERS/Robert Galbraith

H Nvidia είναι η πρώτη εταιρεία που πετυχαίνει αυτό το ορόσημο

Οι μετοχές της Nvidia καταγράφουν άλμα άνω του 2% την Τετάρτη, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 4 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ είναι η πρώτη εταιρεία που επιτυγχάνει ποτέ αυτή την αξία. Η Nvidia είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Microsoft και την Apple, οι οποίες έφτασαν το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση πριν από τη Nvidia. Η Microsoft είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους πελάτες της Nvidia.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ιδρύθηκε το 1993, ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2024 και ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Ζήτηση για τσιπ

Η Nvidia έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη ζήτηση για υλικό και τσιπ τεχνητής νοημοσύνης από την κυκλοφορία του ChatGPT στα τέλη του 2022.

Η εταιρεία θεωρείται ο καθοριστικός ηγέτης στη δημιουργία των μονάδων επεξεργασίας γραφικών που τροφοδοτούν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα.