Με πτώση έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς το ράλι των μετοχών τεχνολογίας έχασε την κεκτημένη του ταχύτητα.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 5.940,46 μονάδες, βάζοντας τέλος στην άνοδο των προηγούμενων έξι συνεδριάσεων, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,38% για να κλείσει στις 19.142,71 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 114,83 μονάδων ή 0,27%, κλείνοντας στις 42.677,24 μονάδες.
Οι επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες καθοδήγησαν το ράλι τις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις. Η τεχνολογία ήταν ο κλάδος με την χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500, χάνοντας 0,5% της αξίας του. Η Nvidia υποχώρησε 0,9%, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι Advanced Micro Devices, Meta Platforms, Apple και Microsoft.
Ενίσχυσε την μετοχή η δέσμευση Μασκ
Ωστόσο, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Έλον Μασκ δήλωσε δεσμευμένος να παραμείνει στο τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίες για τα επόμενα πέντε έτη.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο S&P 500 κατάφερε να παρουσιάσει οριακά κέρδη, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί του σε έξι ημέρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο από ένα σερί εννέα ημερών που έληξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ενώ τα κέρδη της Δευτέρας ήταν οριακά, συνέβαλαν σε ταχεία ανάκαμψη των μετοχών τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
Ο S&P 500 έχει κάνει ράλι άνω του 20% από τότε που άγγιξε χαμηλά τον Απρίλιο μετά την ανακοίνωση των ανταποδοτικών δασμών απο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.Τώρα, απέχει μόλις 3% από το ιστορικό υψηλό του.
Έχουν «κολλήσει» σε μια κατάσταση «αισιοδοξίας χωρίς σαφήνεια»
Την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργήθηκε αισιοδοξία από την αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας και τώρα περιμένουμε διευκρινίσεις, καθώς πολλές από τις διαπραγματεύσειςτων ΗΠΑ με εμπορικούς εταίρους τους βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μπιλ Νόρθι, διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management. Θεωρεί δε, ότι οι επενδυτές έχουν «κολλήσει» σε μια κατάσταση «αισιοδοξίας χωρίς σαφήνεια».
«Αναμένουμε κάποια αστάθεια στο μέλλον, καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σε πολλά μέτωπα», δήλωσε η Σολίτα Μαρσέλι της UBS Global Wealth Management. «Η περαιτέρω πρόοδος φαίνεται απαραίτητη για να διαρκέσουν οι εμπορικές συμφωνίες. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις του Trump θα μπορούσαν να αυξήσουν την πίεση στην αγορά ομολόγων. Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να αντισταθεί στις μειώσεις επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, ενώ οι οικονομικές αντιξοότητες αυξάνονται».