Skip to main content

Wall: Νέα υψηλά για Nasdaq και S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 0,6% με τους αναλυτές να περιμένουν ότι ο γίγαντας ημιαγωγών θα παρουσιάσει πολύ θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, καθώς οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα κέρδη της Nvidia αύριο Τετάρτη.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,22% στις 16.832,62 μονάδες, ενώ ο S&P 500 τερμάτισε στις 5.321,41 μονάδες με άνοδο 0,25%. Πρόκειται για το 24ο ρεκόρ του S&P 500 για φέτος. Με άνοδο 0,17% έκλεισε και ο δείκτης Dow Jones, στις 39.872,99 μονάδες. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης VIX που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο το 2019.

Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 0,6% με τους αναλυτές να περιμένουν ότι ο γίγαντας ημιαγωγών θα παρουσιάσει πολύ θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Μόνο φέτος, η μετοχή του έχει ενισχυθεί 92%, ενώ τους προηγούμενους 12 μήνες κατέγραψε ράλι 205,1%. Η Nvidia βρίσκεται στο μέσον ενός ράλι που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη και τροφοδοτεί συνεχώς την άνοδο των μετοχών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερβολικά μεγάλος συγκεντρωτισμός σε μετοχές της Nvidia, παρατηρεί ο Ματ Ρόουι, στρατηγικός αναλυτής της Nomura Private Capital. Σε περίπτωση όμως που τα αποτελέσματά της δεν ενθουσιάσουν τους επενδυτές, δεν υποστηρίζουν δηλ. την ιδέα της συνέχισης των επεκτατικών σχεδίων της, τότε αυτό θα μπορούσε να φέρει μία πολύ ανώμαλη προσγείωση, προσθέτει ο Ρόουι.

Οι συναλλασσόμενοι έχουν τώρα στραμμένη την προσοχή τους στα σχόλια αξιωματούχων της Fed. Ο Κρίστοφερ Γουόλερ, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, είπε ότι θέλει να δει κάπους μήνες σταθερής πτωτικής πορείας για τον πληθωρισμό προτού η Fed κάνει κίνηση μείωσης των επιτοκίων.