Skip to main content

Wall: Η καλύτερη εβδομάδα του Dow για το 2024

REUTERS/Brendan McDermid

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,16%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Δεκέμβριο και στην τέταρτη εβδομάδα ανόδου στη σειρά

Ανοδικά έκλεισε σήμερα ο Dow Jones για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ σε εβδομαδιαία βάση παρουσίασε το καλύτερο πενθήμερο στη διάρκεια του 2024.

Ο Dow ενισχύθηκε 125,08 μονάδες ή 0,32% στις 39.512,84 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% για να τερματίσει στις 5.222,68 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% στις 16.340,87 μονάδες.

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow παρουσίασε η 3Μ, με άνοδο 1,9% χάρη στην αναβάθμιση από την HSBC.

Ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που ανακοινώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ καταδεικνύει μία μικρή άνοδο στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, γεγονός που συγκράτησε την αγορά. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε χαμηλότερα των προσδοκιών το Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια έξι μηνών.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο πληθωρισμός δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι συναλλασσόμενοι βλέπουν ότι η κατάσταση δεν βελτιώνεται και ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού. Και αυτό δεν αποτελεί καλή συνταγή για τις μετοχές και τα ομόλογα», αναφέρει ο Μπράιαν Νικ, στρατηγικός αναλυτής της Macro Institute.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,16%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Δεκέμβριο και στην τέταρτη εβδομάδα ανόδου στη σειρά. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν για τρίτη διαδοχική εβδομάδα με κέρδη 1,85% και 1,14% αντίστοιχα. Για τον S&P 500 είναι η πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τον Φεβρουάριο.