Skip to main content

Συνεχίστηκαν οι απώλειες στη Wall

Reuters

Τις απογευματινές ώρες οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις, καθώς το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia παρουσίασε απώλειες

Με πτώση έκλεισε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ο S&P 500, καθώς η Nvidia και άλλα μεγάλα ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας άσκησαν πτωτικές πιέσεις στην αγορά.

Ο δείκτης απώλεσε 0,58% της αξίας του, κλείνοντας στις 5.022,21 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,15% στις 15.683,37 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 45,66 μονάδων ή 0,12% τερματίζοντας στις 37.753,31 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκε περισσότερο από 200 μονάδες στα υψηλά της συνεδρίασης.

Η σημερινή είναι η τρίτη διαδοχική συνεδρίαση που οι μετοχές άνοιξαν με άνοδο, η οποία όμως άρχισε να φθίνει στη διάρκεια της ημέρας για να κλείσει τελικά στο «κόκκινο».

Πρόκειται για την έβδομη αρνητική συνεδρίαση για τον Dow στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ημερών. Οι S&P 500 και Nasdaq παρουσιάζουν διαδοχική πτώση επί τέσσερις συνεδριάσεις, στην πιο παρατεταμένη περίοδο πτώσης για τον καθέναν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Τις απογευματινές ώρες οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις, καθώς το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia παρουσίασε απώλειες. Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησε περίπου 4%, ακολουθώντας τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα, όπως Netflix, Meta, Apple και Microsoft, στο «κόκκινο». Η τεχνολογία ήταν ο χειρότερος σε επίδοση κλάδος του S&P 500 με πτώση 1,7%.

Οι τεχνολογικές απώλειες επισκίασαν το δυναμικό ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Ενώ λιγότερο από το 10% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, περισσότερες από 3 στις 4 επιχειρήσεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

H United Airlines ενισχύθηκε περισσότερο από 17% αφού ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες και ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα. Από την άλλη πλευρά, η J.B.Hunt Transport Services υποχώρησε περισσότερο από 8% αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις αναλυτών.

Ο Dow υποχωρεί μέχρι στιγμής τον Απρίλιο 5%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq περισσότερο από 4%.

«Είναι μία πιο επιφυλακτική αγορά. Είμαι πιο συγκρατημένος τώρα από κάθε άλλη φορά στη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών», αναφέρει ο Λάρι Τενταρέλι, στρατηγικός αναλυτής της Blue Chip Daily Trend Report.