Skip to main content

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall- Δεύτερη συνεχής εβδομάδα απωλειών

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 0,13%, ο Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση 0,02% και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,7%.

Mε πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται πιέσεις, καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ παραμένουν σε πρώτο πλάνο εν αναμονή της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ την επόμενη εβδομάδα. Στο τελευταίο πενθήμερο, η Wall Street κατέγραψε απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

O S&P 500 υποχώρησε 0,65% στις 5.117,09 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 190,89 μονάδων ή 0,49% στις 38.714,77 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 15.973,17 μονάδες με πτώση 0,96%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 0,13%, ο Dow Jones σημείωσε οριακή πτώση 0,02% και ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,7%.

Oι μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις, με την Amazon και τη Microsoft να υποχωρούν 2% εκάστη. H μετοχή της Apple και του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet, σημείωσαν επίσης πτώση. Όσο για τη μετοχή της Nvidia υποχώρησε ελαφρώς στη σημερινή συνεδρίαση εν μέσω ρευστοποιήσεων στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όμως στην εβδομάδα ενισχύθηκε 0,4%.

Οι επενδυτές παραμένουν σε ύψιστο βαθμό επαγρύπνησης μετά τα νέα υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου αυτής της εβδομάδας. Τα στοιχεία αυτά ώθησαν σε άνοδο 22 μονάδων βάσης την απόδοση των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές διερωτώνται εάν τα πρόσφατα μακροοικονομικά ήταν υπερβολικά ισχυρά για να επιτρέψουν στην Φέντεραλ Ριζέρβ να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της.

Τα πρόσφατα στοιχεία θέτουν υπό αμφισβήτηση το εάν η Fed θεωρεί ότι ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί αρκετά για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Τιερί Γουίζμαν της Macquarie.