Skip to main content

Wall: Προσπάθεια σταθεροποίησης από S&P 500 και Nasdaq- Το βλέμμα στα στοιχεία του πληθωρισμού

REUTERS/Brendan McDermid

Ο Dow Jones δεν ακολούθησε

Προσπάθεια σταθεροποίησης έκαναν στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ακολουθήσει ο Dow Jones, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,17% στις 5.078,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,37% κλείνοντας στις 16.035,30 μονάδες. Αντίθετα, ο Dow Jones υποχώρησε 96,82 μονάδες ή 0,25% στις 38.972,41 μονάδες.

Ο γίγαντας λιανεμπορίου Macy’s ενισχύθηκε 3,4% από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 150 καταστήματά της αφότου τα έσοδά της ήταν κατώτερα των προσδοκιών στο τελευταίο τρίμηνο του 2023. Αντίστοιχα, άνοδο 1,7% παρουσίασαν και τα κέρδη της Lowe’s. Κατά 8% και 31% ενισχύθηκαν και οι μετοχές των Zoom Video και Hims & Hers Health αντίστοιχα, καθώς οι εταιρείες ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, αυτή της Apple δεν επηρεάστηκε από την απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει τα σχέδιά της για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αντ ‘αυτού στέφεται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Bloomberg.

H αγορά σήμερα δεν είχε κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Σαμ Στόβαλ, στρατηγικό αναλυτή της CFRA Research, μετά την χθεσινή πτώση.

«Αυτό που κάνει την τεχνολογία, τον κλάδο καταναλωτικών αγαθών, τις υπηρεσίες επικοινωνίας και τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις είναι ότι τείνουν να τα πηγαίνουν καλά σε μια περίοδο παύσης των επιτοκιακών αυξήσεων. Επίσης, εκεί είναι η ανάπτυξη. Και νομίζω ότι έως ότου η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, οι επενδυτές δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν δραματικά σε μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης – θέλουν πραγματικά να περιμένουν και να δουν», αναφέρει ο Στόβαλ.

Ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του Conference Board τον Φεβρουάριο παρουσίασε επιδείνωση σε σχέση με τον Ιανουάριο, περισσότερο απ΄ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας και ενός πολωμένου πολιτικού τοπίου.

Επίσης, τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά μειώθηκαν περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, με βασικό παράγοντα τη μεγάλη μείωση της ζήτησης για εξοπλισμό μεταφορών.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης για τις ατομικές καταναλωτικές δαπάνες καθώς και τα στοιχεία για το ατομικό εισόδημα, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για τη μελλοντική ευρωστία της οικονομίας και την πορεία της νομισματικής πολιτικής.