Skip to main content

Μεικτά πρόσημα στη Wall- Υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ο Nasdaq

REUTERS/Brendan McDermid

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να υποχωρεί για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα αποτελέσματα της Nvidia που επρόκειτο να ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,32% για να κλείσει στις 15.580,87 μονάδες. Αντίθετα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 48,44 μονάδες ή 0,13%, ενώ και ο S&P 500 έκλεισε στις 4.981,80 μονάδες με άνοδο 0,13%.

H Nvidia έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές για τις υψηλές αποτιμήσεις της, δεδομένου ότι η μετοχή της έχει ενισχυθεί περίπου 230% πέρυσι.

«Μπορεί η Nvidia να στηρίξει μία αγορά που έχει ανάγκη από ένα βασικό καταλύτη;», ρωτά η στρατηγική αναλύτρια της LPL Financial, Κουίνσι Κρόσμπι, επισημαίνοντας ότι οι προσδοκίες για επιτοκιακές μειώσεις έχουν περιοριστεί τον τελευταίο καιρό. Αυτό έχει αφήσει τις μετοχές χωρίς σημαντικό καταλύτη, με αποτέλεσμα τα εταιρικά αποτελέσματα και οι προβλέψεις των επιχειρήσεων να έχουν αντικαταστήσει τις επιτοκιακές προσδοκίες ως σημείο αναφοράς για τις μετοχές.

«Η αγορά είναι τώρα πιο νευρική και πιο ανήσυχη. Η Nvidia, ακόμη και εάν ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα, ίσως να μην είναι αρκετά για μία αγορά που ζητά απεγνωσμένα ακόμη περισσότερα από τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας και η Nvidia θεωρείται ο σουπερστάρ αυτού του τεχνολογικού κόσμου», σημειώνει η Κρόσμπι.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Palo Alto Networks υποχώρησε περισσότερο από 28% αφότου η εταιρεία στον χώρο της κυβερνοασφάλειας υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα ολόκληρου του έτους. Πτώση 12% σημείωσε και η SolarEdge Technologies.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα έδειξαν σαφώς ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι αποφάσισαν στη συνεδρίαση στα τέλη Ιανουαρίου να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σηματοδοτώντας ωστόσο ότι δεν θα γίνει κίνηση για μείωση έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός έχει εισέλθει σε σταθερή καθοδική πορεία.