Skip to main content

Wall: Ανοδική επιστροφή μετά τη μεγάλη πτώση της Τρίτης

REUTERS/Brendan McDermid

Tα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ αυξάνουν πλέον την πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Σε άνοδο επέστρεψαν δυναμικά και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά τη μεγάλη πτώση της Τρίτης.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,96% κλείνοντας στις 5.000,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 15.859,15 μονάδες, με άνοδο 1,3%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 151,52 μονάδες ή 0,4% στις 38.424,27 μονάδες.

Η μετοχή της Lyft ενισχύθηκε 35%, από τη στιγμή που η εταιρεία διαμοιρασμού μεταφορών ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο. Η Airbnb υποχώρησε 1,7% παρότι η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 2,5%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει προς στιγμή την αντίστοιχη της Alphabet, που επίσης ανήκει στις περίφημες «Magnificent 7». Την Τρίτη είχε παρουσιάσει πτώση 0,17%, καθώς η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων είχε βυθίσει στο «κόκκινο» τον τεχνολογικό κλάδο.

Την Τρίτη, ο Dow απώλεσε περισσότερο από 1% της αξίας του στην χειρότερη συνεδρίαση από το Μάρτιο του 2023. Αντίστοιχα, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq υποχώρησαν περισσότερο από 1%. Αφορμή έδωσαν τα υψηλότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που απομάκρυναν τις προσδοκίες για άμεσες επιτοκιακές μειώσεις από την Φέντεραλ Ριζέρβ.

«Η αγορά είναι υπεραγορασμένη και γι΄αυτό είναι ευάλωτη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα στη διάρκεια του οποίου μπορεί να έχουμε κάποια διόρθωση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει μία πτώση της τάξης του 10%. Πιστεύω ότι θα είναι απλή διόρθωση, η οποία χρειάζεται προτού η αγορά συνεχίσει να κινείται ανοδικά», ανέφερε ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA.

Ωστόσο, το Wolfe Research δεν αποκλείει την πιθανότητα ο S&P 500 να επιστρέψει στις 4,800 μονάδες μετά το sell off της Τρίτης.

Tα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ αυξάνουν πλέον την πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 κόντρα στις αρχικές προσδοκίες των αγορών για μείωση το Μάρτιο.