Skip to main content

Τα 17 δισ. στα αμοιβαία και η πρώτη θέση της Euroxx

Είναι αλήθεια: Τι συζητάει η αγορά

17 δισ. ευρώ στα αµοιβαία

Πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια για να µπορέσει ο θεσµός των αµοιβαίων κεφαλαίων να εµφανίσει συνολικό ενεργητικό στα 17 δισ. ευρώ και να καλύψει όλο αυτό το κενό που υπέστη σε αξία λόγω δύο βασικών αιτιών: α) της κατάρρευσης της Lehman Brothers και κατ’ επέκταση των διεθνών αγορών και β) της ελληνικής χρηµατοπιστωτικής κρίσης. Την προηγούµενη εβδοµάδα είχε άνοδο 2,43% στο συνολικό ενεργητικό, ενώ η αύξηση της κεφαλαιοποίησης άγγιξε τα 397,298 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 307,248 εκατ. προήλθαν από εισροές, µε παράλληλη άνοδο µεριδίων 1,14%.

Η Αna Vega στο τιµόνι της Bayer Ελλάς

Παρουσία της νέας διευθύνουσας συµβούλου έγινε η φετινή ετήσια εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τους εκπροσώπους του Τύπου, µε τίτλο «Connect, Collaborate, Celebrate! The New Year Ahead». Συγκεκριµένα, το τιµόνι της εταιρείας Βιοεπιστηµών Bayer Ελλάς αναλαµβάνει η κ. Αna Vega (φωτ.), Senior Bayer Representative και διευθύνουσα σύµβουλος. Στην οµιλία της επεσήµανε ότι η κληρονοµιά της Bayer στην Ελλάδα είναι χτισµένη πάνω σε γερά θεµέλια επιτυχίας που µετρούν σχεδόν 70 χρόνια. Όπως είπε, σε καιρούς αλλαγών, γεµάτους σύγχρονες προκλήσεις, σε αυτή την εποχή του ψηφιακού µετασχηµατισµού και της καινοτοµίας, η Bayer Ελλάς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραµµή, επενδύοντας σηµαντικά στην ψηφιακή πρόοδο, την τεχνολογία και την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόµων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους τους εµπλεκόµενους φορείς στους τοµείς της υγείας και της γεωργίας.

Πωλητές στην Coca-Cola

∆ιάφοροι πωλητές βγαίνουν τις τελευταίες ηµέρες στην Coca-Cola HBC, µε αποτέλεσµα η µετοχή να έχει υποχωρήσει από τα υψηλά έτους των 27,4 ευρώ στα όρια των 26 ευρώ, τα οποία αποτελούν το χαµηλότερο σηµείο από τις αρχές ∆εκεµβρίου. Έτσι, η κεφαλαιοποίηση βρίσκεται εκ νέου κάτω των 10 δισ. ευρώ, απέχοντας αισθητά έναντι τόσο των προ πολέµου όσο και των προ πανδηµίας επιπέδων. Πάντως, η σηµερινή τιµή θεωρείται αρκετά ελκυστική, µε το P/E να κυµαίνεται κάτω του 15% και τη µερισµατική απόδοση να ξεπερνά το 5%.

Η πρώτη θέση της Euroxx

Η Euroxx Securities A.E., µε πρόεδρο τον Τζουζέππε Τζιάνο (φωτ.), αναδείχθηκε Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney, τον πιο διακεκριµένο εκδοτικό οργανισµό έρευνας, διαπίστευσης και βράβευσης αριστείας για τον παγκόσµιο κλάδο χρηµατοοικονοµικών υπηρεσιών. Το Euromoney θέσπισε την πιστοποίηση Market Leaders για να αναγνωρίσει την αριστεία στην παροχή χρηµατοοικονοµικών υπηρεσιών και για να παρέχει διαπίστευση σε κορυφαία τραπεζικά και χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα παγκοσµίως.