Skip to main content

Με μικρά κέρδη έκλεισε η Wall

REUTERS/Brendan McDermid

Η αγορά προσπαθεί να μαντέψει την επόμενη κίνηση της Fed

Mε άνοδο έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω συνεχιζόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων με το βασικό ωστόσο ερώτημα στις αγορές πότε η Fed θα αρχίσει τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,23% στις 4.954,23 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 15.609 μονάδες, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 141,24 μονάδες ή 0,37% κλείνοντας στις 38.521,36 μονάδες.

«Η αγορά προσπαθεί να μαντέψει την επόμενη κίνηση της Fed παρακολουθώντας ταυτόχρονα τα εταιρικά αποτελέσματα», αναφέρει ο Άνταμ Σαρχαν, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investment, αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ που απομάκρυνε τις ελπίδες για επιτοκιακές μειώσεις το Μάρτιο.

Η μετοχή της Palantir Technologies ενισχύθηκε 30% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, ενώ η Spotify Technology κατέγραψε κέρδη άνω του 4% ξεπερνώντας τις προβλέψεις και παρουσιάζοντας αύξηση των συνδρομητών στην υπηρεσία Premium.

Oι προσδοκίες για άμεσες επιτοκιακές μειώσεις σε συνδυασμό με τα ισχυρά κέρδη από τις εταιρείες τεχνολογίας ώθησαν την αγορά στα ύψη το προηγούμενο διάστημα. Όμως, οι δηλώσεις Πάουελ επανέφεραν τις ανησυχίες για το εάν η αγορά θα καταφέρει τελικά να διατηρήσει το ράλι χωρίς η τάση ανόδου να διευρυνθει σε όλους τους κλάδους, όχι μόνο στην τεχνολογία.

«Παρατηρούμε μία νευρικότητα στην αγορά, η οποία μας δείχνει ότι τουλάχιστον τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες δεν θα έχουμε προσανατολισμό», όπως είπε ο Φίλιπ Μπλακάτο, διευθύνων σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.

Η Έμιλι Ρόλαντ της John Hancock Investment Management συστήνει στους επενδυτές να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους καθώς η αγορά είναι επικεντρωμένη γύρω από λίγες κορυφαίες τεχνολογικές. «Θέλουμε την ποιότητα και η τεχνολογία προσφέρει αυτή την ποιότητα, όμως ανησυχούμε για τις υπερβολικές αποτιμήσεις. Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να εξετάσει κάποιος τη διαφοροποίηση».

Mετά το κλείσιμο της αγοράς, αναμένονται ανακοινώσεις από τις Amgen, Chipotle Mexican Grill και Ford.