Skip to main content

Wall: Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο S&P 500

REUTERS/Brendan McDermid

Για το μήνα, ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψει κέρδη 3,3%

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε σήμερα ο δείκτης S&P 500 με τους επενδυτές στη Wall Street να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου 2023 από τις μεγάλες τεχνολογικές των ΗΠΑ αλλά και την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,76%, στις 4.927,93 μονάδες, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό των 4.894,16 μονάδων που άγγιξε στις 25 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το έκτο κλείσιμο ρεκόρ για τους S&P 500 και Dow Jones.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 224,02 μονάδων ή 0,59% στις 38.333,45 μονάδες που αποτελεί επίσης ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,12% κλείνοντας στις 15.628,04 μονάδες.

Για το μήνα, ο S&P 500 αναμένεται να καταγράψει κέρδη 3,3%, ενώ ο Nasdaq εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί 4,1% και ο Dow 1,7%.

Η εβδομάδα αυτή είναι άκρως δραστήρια από πλευράς ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων με το 19% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 να ανακοινώνεi αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας είναι οι Microsoft, Apple, Meta, Amazon και Alphabet, μέρος των Big Tech που τροφοδότησαν το φετινό ράλι. Επίσης, στις μεγάλες επιχειρήσεις που ανακοινώνουν την εβδομάδα αποτελέσματα είναι οι Boeing, Merck, Pfizer.

Την ίδια στιγμή, η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της με την αγορά να έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Τraders δίδουν μία πιθανότητα 97% ότι η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκιά της σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με το CME Group.

«Αυτή η εβδομάδα όμως θα είναι κρίσιμη. Το εάν η αγορά καταφέρει να διατηρήσει την κεκτημένη ταχύτητα, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αποφύγει απογοητευτικές εκπλήξεις από τις Big Tech, να λάβει ενθαρρυντικά σήματα από την Fed και να δει τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να παραμένουν μεν σταθερά αλλά όχι υπερβολικά καυτά», ανέφερε ο Κρις Λάρκιν, επικεφαλής συναλλαγών και επενδύσεων της E-Trade.

Aπό τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της iRobot βούλιαξε περισσότερο από 9% μετά την είδηση ότι η Amazon τερματίζει τη συμφωνία που είχε με την εταιρεία.