Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστήριο: Από την κόπωση των Μytilineos & ΔΕH, στα διαδοχικά limit up της Frigoglass

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Διόρθωση: Σε διορθωτική πορεία βρίσκεται εδώ και τρεις συνεδριάσεις η μετοχή της Mytilineos, η οποία έχει απολέσει τουλάχιστον 1 ευρώ από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 39,4 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει τα οικονομικά μεγέθη του 2023. Πάντως, παρά τις ρευστοποιήσεις, η άνοδος από τις αρχές του Ιανουαρίου ξεπερνά το 4%.

Λογική πτώση: Από τα πρόσφατα υψηλά 10ετίας υποχωρεί και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία από την Capital Markets Day του Λονδίνου έχει χάσει περίπου 0,5 ευρώ, διορθώνοντας στα 12 ευρώ. Αυτό, φυσικά, δεν αναιρεί τη φετινή πρόοδο (+7,5%), η οποία έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης στα 4,5 δισ. ευρώ.

Limit up: Διαδοχικά είναι τα limit up στη μετοχή της Frigoglass, η οποία από τις 22/1 έχει καταγράψει άλμα κατά σχεδόν 50%, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις παρυφές του 0,40 ευρώ. Η απόφαση για reverse split (4 προς 1) δείχνει ότι οι μέτοχοι δεν έχουν εγκαταλείψει την εταιρεία. Κι αυτό, οπωσδήποτε, είναι θετικό νέο για τη μετοχή, η οποία περιμένει τα επόμενα βήματα εξυγίανσης.

Ράλι 43%: Με σπασμένα τα… φρένα συνεχίζει η Quality & Reliability, η οποία πραγματοποιεί άλμα άνω του 43% από τις αρχές του Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή, ο μέσος τζίρος του 2024 είναι τετραπλάσιος του 2023, δείγμα της αισθητής αύξησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σίγουρα, το προβάδισμα που διαθέτει στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στο εν εξελίξει ράλι. Πλέον, όλα αυτά αναμένεται να αποτυπωθούν και στα οικονομικά μεγέθη.