Skip to main content

SAP: Σε ιστορικά υψηλά η μετοχή μετά τα σχέδια αναδιάρθρωσης

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP σημείωσαν άλμα και βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά στις πρώτες συναλλαγές της Τετάρτης, αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα και ανακοίνωσε σχέδια αναδιάρθρωσης 8.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές της SAP σημείωναν άνοδο 7%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η μετοχή σημείωσε άνοδο περίπου 50% κατά τη διάρκεια του έτους – η καλύτερη επίδοσή της από το 2012.

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης, η SAP ανέφερε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εθελοντικές εξαγορές ή να υποστηρίξει αλλαγές θέσεων εργασίας για 8.000 υπαλλήλους στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης του 2024, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να τη βοηθήσει να ανταποκριθεί στις “μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες”.

Η αναδιάρθρωση πρόκειται να επηρεάσει πάνω από το 7% των 108.000 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης της SAP, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα παραμείνει ο ίδιος στο τέλος του έτους.

«Η SAP θα αυξήσει περαιτέρω την εστίασή της σε βασικούς στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης, ιδίως στην τεχνητή νοημοσύνη. Σκοπεύει επίσης να μετασχηματίσει τη λειτουργική της συγκρότηση για να εκμεταλλευτεί οργανωτικές συνέργειες, αποδοτικότητα με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και να προετοιμάσει την εταιρεία για εξαιρετικά κλιμακούμενη μελλοντική αύξηση των εσόδων της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Με πληροφορίες από CNBC