Skip to main content

Wall Street: Θετικά πρόσημα, σε ήρεμα νερά

Oι επενδυτές περιμένουν τα αυριανά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για το Δεκέμβριο

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,57% κλείνοντας τη συνεδρίαση στις 4.783,45 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 170,57 μονάδων ή 0,45%, στις 37.695,73 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,75% τερματίζοντας στις 14.969,65 μονάδες.

Η Intuitive Surgical και η Lennar καθοδήγησαν την άνοδο στην αγορά, με κέρδη 10,3% και 3,5% αντίστοιχα. Η Intuitive αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2024, μετά το κλείσιμο της Τρίτης, ενώ η Lennar ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματός της.

«Αυτή τη στιγμή η αγορά είναι αρκετά ήρεμη, όμως δεν πιστεύω ότι θα αυτό θα συμβαίνει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Έχουμε πλήρως προεξοφλήσει το σενάριο μίας ομαλής προσγείωσης. Τι θα συμβεί μετέπειτα; Πιθανόν δε, να μην συμβεί καθόλου προσγείωση, που σημαίνει ότι οι ομολογιακές αποδόσεις δεν θα παραμείνουν συγκρατημένες όπως είναι σήμερα, οι επιτοκιακές μειώσεις θα μετατεθούν για αργότερα και η αστάθεια θα επιστρέψει στην αγορά μετοχών», σημειώνει ο Φίλιπ Κόλμαρ, στρατηγικός αναλυτής της MRB Partners.

Oι επενδυτές περιμένουν επίσης τα αυριανά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ για το Δεκέμβριο, με αναλυτές του Dow Jones να βλέπουν μία μικρή αύξηση στο 3,2% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα από τις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων JPMorgan Chase και Bank of America, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, όμως επίσης και των εταιρειών UnitedHealth και Delta AirLines.

Η ΗSBC θεωρεί ότι οι μετοχές διεθνώς έχουν αυτή τη στιγμή υπερβεί τα θεμελιώδη τους και γι΄αυτό περιμένει μία προσωρινή παύση του ράλι.

Από τους κλάδους, η HSBC θεωρεί περισσότερο ελκυστικό των καταναλωτικών αγαθών, της ενέργειας και της υγείας, ενώ από περιοχές, ξεχωρίζει την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελβετία.