Skip to main content

Wall Street: Κλείσιμο με μικρές απώλειες

Οι επενδυτές με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία της Πέμπτης για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ

O S&P 500 «μάζεψε» τις αρχικές του απώλειες, με στήριγμα από τις μετοχές τεχνολογίας, ωστόσο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με μικρή πτώση.

Ο δείκτης υποχώρησε 0,15% για να κλείσει στις 4.756,50 μονάδες. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, έχανε 0,7% της αξίας του. Ο Dow Jones απώλεσε 157,85 μονάδες ή 0,42% της αξίας του, για να κλείσει στις 37.525,16 μονάδες, αφού ενδοσυνεδριακά έχανε έως και 310 μονάδες. Ο Nasdaq ανέκαμψε από την αρχική πτώση 0,9% καταφέρνοντας να κλείσει με οριακά κέρδη 0,09% στις 14.857,71 μονάδες.

Η Nvidia ενισχύθηκε 1,7%, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό. Η Amazon σημείωσε επίσης άνοδο 1,5%, όπως και η Alphabet. Η μετοχή της Juniper Networks ενισχύθηκε περισσότερο από 22% μετά από δημοσίευμα της WSJ που θέλει την Hewlett Packard να βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας για την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας στην τιμή των 13 δισ.δολαρίων ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Ο τεχνολογικός κλάδος, που παρουσίασε εντυπωσιακά κέρδη το 2023, δεν μπήκε καλά στο 2024, ασκώντας πιέσεις σε ολόκληρη την αγορά. Μέχρι στιγμής φέτος, καταγράφει απώλειες άνω του 1%.

«Αφήνουμε τις μεγάλες τεχνολογικές και μπαίνουμε σε πιο δυσπρόσιτα μέρη της αγοράς που δεν είναι και τόσο ελκυστικά…Για παράδειγμα, έχουμε δει ενδιαφέρον για τον κλάδο υγείας», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial Κουίνσι Κρόσμπι. Ο κλάδος υγείας είναι ο μοναδικός του S&P 500 που σημείωσε σήμερα Τρίτη άνοδο. Για το 2024, παρουσιάζει κέρδη 3%, στην καλύτερη επίδοση.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι τώρα στραμμένο στα στοιχεία της Πέμπτης για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία θα δώσουν μία καλύτερη εικόνα για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Federal Reserve. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές και τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2023 που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας. Στις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα περιλαμβάνονται οι Taiwan Semiconductor Manufacturing Company και Infosys, JPMorgan Chase, UnitedHealth, Bank of America και Delta Airlines.