Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

SOOC

Το ράλι ανακούφισης στη Fourlis, η ψυχραιμία στην Πετρόπουλος, η θετική τροχιά της Lamda και η επάνοδος του ΟΤΕ

Ράλι ανακούφισης: Να αφήσει πίσω την πολύμηνη συσσώρευση προσπαθεί η μετοχή της Fourlis, η οποία την Πέμπτη ανέκαμψε στα 4,3 ευρώ, χάρη σε ένα μίνι – ράλι 4%. Ακόμη και έτσι, όμως, παραμένει άκρως ελκυστική, απέχοντας 20% από τα πρόσφατα υψηλά 4ετίας.

Ψυχραιμία: Με ψυχραιμία αντέδρασε η μετοχή της Πετρόπουλος στον αποκλεισμό της κινεζικής BYD από τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρικά λεωφορεία. Ως ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, η Πετρόπουλος δέχθηκε ελεγχόμενες πιέσεις (-0,6%), αλλά αυτές δεν αποδείχθηκαν ικανές να αναιρέσουν το πρόσφατο ράλι, το οποίο οδήγησε στα υψηλά 20ετίας.

Θετική τροχιά: Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Lamda, η οποία «φιγουράρει» στα υψηλά 6μήνου. Το hot-story του Ελληνικού σιγά – σιγά αντανακλάται και στο ταμπλό, ενώ η επικείμενη IPO της Lamda Malls δημιουργεί νέες αξίες. Κέρδη σχεδόν 25% από τα χαμηλά των 5,8 ευρώ.

Η επάνοδος: Ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους του 2023. Όμως, αυτό πλέον είναι παρελθόν, με τη μετοχή του ΟΤΕ να «τρέχει» ένα μίνι ράλι 7% από τις 20/12/2023, καλλιεργώντας τις συνθήκες για ένα καλύτερο 2024. Αυτό αποτυπώνεται και στις κεφαλαιοποιήσεις, με τον Όμιλο να εδραιώνεται στην 5η θέση με αξία 5,6 δισ. ευρώ.