Skip to main content

Wall: Πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τον Nasdaq

Από το κλείσιμο της 27ης Δεκεμβρίου, ο δείκτης έχει απωλέσει περίπου 4% της αξίας του

Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, διάστημα που σηματοδοτεί το πιο παρατεταμένο καθοδικό σερί από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε 0,56% τερματίζοντας τη συνεδρίαση στις 14.510,30 μονάδες. Από το κλείσιμο της 27ης Δεκεμβρίου, ο δείκτης έχει απωλέσει περίπου 4% της αξίας του. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,3%, στην τέταρτη συνεδρίαση απωλειών, κλείνοντας στις 4.688,68 μονάδες. Οι δύο δείκτες δέχθηκαν επίσης πιέσεις και από την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων, με αυτή του 10ετούς αμερικανικού να κινείται κοντά στο 4%.

Ωστόσο, ο Dow Jones κατάφερε να αντισταθεί κλείνοντας με οριακή άνοδο 0,03% ή 10,15 μονάδων, στις 37.440,34 μονάδες, χάρη στις υψηλές επιδόσεις του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι τράπεζες αναμένεται να παρουσιάσουν αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2024 την επόμενη εβδομάδα. Η JPMorgan Chase & Co και η Truist Financial Corp ήταν μεταξύ των μετοχών που κινήθηκαν ανοδικά, καθώς και οι δύο έλαβαν θετικές εκτιμήσεις από την BofA Global Research.

Οι κορυφαίες τεχνολογικές, όπως η Apple, παρουσιάζουν υποαπόδοση στην αρχή του νέου έτους, καθώς οι υπερτιμημένες αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έχουν κάνει τους επενδυτές ιδιαίτερα ανήσυχους ότι οι αγορές είναι υπεραισιόδοξες.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε περισσότερο από 5% αυτή την εβδομάδα. Η μετοχή της υποχώρησε επιπλέον 1% σήμερα Πέμπτη μετά τη νέα υποβάθμισή της από την Pipe Sandler δύο ημέρες μετά την ίδια κίνηση από την Barclays.

Ωστόσο, ο Στήβεν Γουίτινγκ, στρατηγικός αναλυτής της Citi Global Wealth, δεν πιστεύει ότι η πρόσφατη διόρθωση θα έχει σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην αγορά.

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο S&P 500 θα κλείσει το 2024 στις 5.000 μονάδες, που σημαίνει μία άνοδο 6% από τα σημερινά επίπεδα.