Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Nikos Libertas / SOOC

Νέο deal στην Intrakat, «βροχή» μετρητών στην Ελλάκτωρ, η προίκα της MIG και τα POS στις χρηματιστηριακές

Έρχεται νέο deal: Χωρίς «φρένο» συνεχίζεται το ράλι στην Intrakat, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έχει ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ. Στην αγορά γίνεται λόγος για ακόμη ένα deal, το οποίο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τους πρώτους μήνες του 2024. Τον τελευταίο μήνα, το ταμπλό «γράφει» +29% για τη μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας. Και σπανίως κάνει λάθος.

«Βρέχει» μετρητά: Με μια ρευστότητα άνω των 600 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα βρεθεί η Ελλάκτωρ, μετά και τη συμφωνία πώλησης του εναπομείναντος 25% της Anemos στη Motor Oil. Είχαν προηγηθεί η ΑΚΤΩΡ και το Smart Park. Όλα αυτά έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για τη διανομή ενός γενναιόδωρου μερίσματος προς τους μετόχους, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια.

Η προίκα της MIG: Σημαντική προίκα θα λάβει η MIG, στην οποία σχεδιάζεται να μεταφερθεί ένα μέρος των συμμετοχών της Τρ. Πειραιώς σε διάφορες εταιρείες. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι μηχανές της εισηγμένης θα πάρουν και πάλι μπρος, δεδομένου ότι σήμερα είναι σχεδόν εκτός λειτουργίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρόσφατα το δ.σ. διεύρυνε τους σκοπούς δραστηριοποίησης.

Τα αχρείαστα POS: Στους ΚΑΔ με την υποχρεωτική χρήση POS συμπεριλαμβάνονται από 1/1/2024 οι χρηματιστηριακές εταιρείες και τα fund διαχείρισης κεφαλαίων. Ένα μέτρο… χωρίς ουσία, δεδομένου ότι οι συναλλαγές του κλάδου πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου μέσω τραπεζικών λογαριασμών.