Skip to main content

Μεικτά πρόσημα στη Wall- Χάνει την κεκτημένη του ταχύτητα το πρόσφατο ράλι

Reuters

Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν την «τιμητική» τους, βοηθώντας τον Nasdaq να κινηθεί σε θετικό έδαφος

O Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς το πρόσφατο ράλι της Wall Street φαίνεται να χάνει κεκτημένη του ταχύτητα.

Ο Dow υποχώρησε 79,88 μονάδες ή 0,22% στις 36.124,56 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 4.567,18 μονάδες. Ωστόσο, ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,31% στις 14.229,91 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας υπεραπέδωσαν.

Η μετοχή της GitLab ενισχύθηκε περισσότερο από 11% αφότου η πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού open-source ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών. Επίσης, η Nio σημείωσε κέρδη 1,5% αφότου η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε περιορισμένες ζημίες για το τρίτο τρίμηνο.

Το ερώτημα που επικρατεί τώρα είναι μήπως τελικά η αγορά ενισχύθηκε σε υπερβολικό βαθμό και γι΄ αυτό βλέπουμε αυτή τη μικρή διόρθωση. Ωστόσο, παρά την εξασθένηση, και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street παρουσιάζουν κέρδη και στο τρίμηνο και στο έτος.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε σήμερα Τρίτη κάτω από το φράγμα του 4,2%, στον απόηχο των στοιχείων για τα νέα ανοίγματα θέσεων εργασίας, που έδειξαν αποθέρμανση της συγκεκριμένης αγοράς.

Οι μετοχές τεχνολογίας είχαν την «τιμητική» τους, βοηθώντας τον Nasdaq να κινηθεί σε θετικό έδαφος. Ειδικά, οι μετοχές των Apple και Nvidia ενισχύθηκαν 2% εκάστη. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple έκλεισε πάνω από το ορόσημο των 3 τρισ.δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, με τη μετοχή της στα 193,42 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple είχε διαπεράσει για πρώτη φορά το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων τον Ιούνιο, ενώ είχε αγγίξει προσωρινά το επίπεδο αυτό το Δεκέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού άγγιξε ιστορικό υψηλό στις 31 Ιουλίου και παραμένει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης Russell 2000 υποχώρησε περισσότερο από 1%, αντιστρέφοντας την ανοδική πορεία της Δευτέρας. Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, ο συγκεκριμένος δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, αυξάνοντας τις ελπίδες για διεύρυνση του ράλι σε ολόκληρη την αγορά, καθώς και για μειώσεις των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ.