Skip to main content

Ξαναβρήκε τους ρυθμούς του Νοεμβρίου η Wall

REUTERS/Brendan McDermid

Οι μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι αυτό το μήνα

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, ξαναβρίσκοντας τους ρυθμούς του Νοεμβρίου, καθώς τα σχόλια αξιωματούχου της Φέντεραλ Ριζέρβ και μάλιστα «γερακιού» δημιουργεί αισιοδοξία ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως να μην χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 83,51 μονάδες ή 0,24% στις 35.415,98 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% κλείνοντας στις 4.554,89 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 14.281,76 μονάδες.

Ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Κρίστοφερ Γουόλερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ είναι η ενδεδειγμένη για να επιβραδύνει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%. Οι δηλώσεις του λαμβάνουν χώρα λίγο πριν από τη συνεδρίαση της 12ης – 13ης Δεκεμβρίου, οπότε η Φέντεραλ Ριζέρβ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η μετοχή της Boeing προσέφερε στήριγμα στον Dow με κέρδη 1,4%, ενώ οι όμιλοι λιανικής που είναι εισηγμένοι στον Dow, Nike και Walmart ενισχύθηκαν 0,7% και 1,2% αντίστοιχα. Ο S&P 500 βρήκε στήριγμα στην άνοδο των Newmont Corporation και Synchrony Financial, οι οποίες ενισχύθηκαν 6,2% και 5,1% αντίστοιχα.

Οι μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι αυτό το μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 καταγράφουν μέχρι στιγμής το Νοέμβριο άνοδο 7,2% και 8,6% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 11,1%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα, με το κόστος δανεισμού στη 10ετία να διαμορφώνεται στο 4,33% με πτώση πέντε μονάδων βάσης.

Ο Μαρκ Χάκετ της Nationwide Financial ανέφερε ότι παραμένει «αισιόδοξα συγκρατημένος» για την ευρωστία του Αμερικανού καταναλωτή και την ικανότητά του να συνεχίσει να δαπανά.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε το Νοέμβριο, με το δείκτη του Conference Board να ενισχύεται στο 102 υψηλότερα από το 99,1 του Οκτωβρίου και τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 101.