Skip to main content

Shein: Αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street

REUTERS/David ‘Dee’ Delgado

Φιλοδοξίες του κινεζικού κολοσσού της fast fashion για IPO

Η Shein, ο κολοσσός της fast fashion από την Κίνα, έχει καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της με μια αρχική δημόσια προσφορά που φημολογείται εδώ και καιρό.

Η εταιρεία των 66 δισ. δολαρίων στις ιδιωτικές συναλλαγές και θα μπορούσε να είναι έτοιμη για δημόσια προσφορά το συντομότερο το 2024, δήλωσαν τη Δευτέρα στο CNBC άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει σήμερα η εταιρεία, αλλά η αποτίμησή της ήταν κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ της Shein και των συμβούλων της.

Η εταιρεία έχει δηλώσει στους υποψήφιους επενδυτές ότι έχει στόχο να εξασφαλίσει μια αποτίμηση 80 έως 90 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή της στη Wall Street, αναφέρουν οι πηγές.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών παραμένει αβέβαιο δεδομένης της αστάθειας της αγοράς. Άλλωστε η Shein αντιμετωπίζει προβλήματα που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις βλέψεις για μια IPO,  από την αύξηση του ανταγωνισμού έως τις κατηγορίες για κλοπές πνευματικών δικαιωμάτων και πιθανή χρήση καταναγκαστικής εργασίας.

Με πληροφορίες από CNBC