Skip to main content

Άνοδος στη Wall- Νέο υψηλό άγγιξε η Microsoft

REUTERS/Brendan McDermid

Η Wall Street αναμένει επίσης και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed αύριο Τρίτη. 

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, χάρη στα ισχυρά κέρδη των κορυφαίων τεχνολογικών, με επικεφαλής τη Microsoft και τη Nvidia.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 203,76 μονάδες ή 0,58%, κλείνοντας στις 35.151,04 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 4.547,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,13% για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 14.284,53 μονάδες. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 2% αγγίζοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν θα προσληφθεί στον τεχνολογικό γίγαντα ως επικεφαλής του νέου τμήματος έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Η κατασκευάστρια ημιαγωγών Nvidia ενισχύθηκε 2,3%, αγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 504,20 δολάρια, μία ημέρα πριν από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αύριο Τρίτη. Αναλυτές προβλέπουν ότι τα τριμηνιαία έσοδά της θα αυξηθούν κατά 170%.

Οι κλάδοι τεχνολογίας και υπηρεσιών επικοινωνίας ήταν αυτοί που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη στο δείκτη S&P 500 με άνοδο 1,5% και 1% αντίστοιχα. Η Palo Alto Networks ενισχύθηκε 5,2%, ενώ η Intel κατά 2%. Επίσης, η μετοχή της Paramount κατέγραψε κέρδη 5,6% και ακολουθεί η Netflix με άνοδο 1,8%.

Η εβδομάδα αυτά θα είναι πιο σύντομη, καθώς η Wall Street θα μείνει κλειστεί την Πέμπτη λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και την Παρασκευή θα κλείσει πιο γρήγορα. Ο όγκος των συναλλαγών στις συνεδριάσεις κοντά στην αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών είναι υποτονικές τα τελευταία χρόνια, όμως ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος σε επίδοση μήνας για τον δείκτη S&P 500, σύμφωνα με το Αλμανάκ του Χρηματιστή.

Οι «ταύροι» της αγοράς παραμένουν ενθουσιασμένοι όσο πλησιάζει το τέλος του έτους, μετά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δίδοντας στους επενδυτές την ελπίδα ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει ολοκληρώσει τη σημερινή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

«Ένας από τους παράγοντες που πυροδότησε το πρόσφατο ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου είναι η πτώση κατά το ήμισυ της ποσοστιαίας μονάδας των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων», αναφέρει ο Τομ Χέινλιν, στρατηγικός αναλυτής της Ascent Privat Capital Management της U.S. Bank. Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει ότι οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα ελλείμματα εξακολουθούν να συνιστούν κίνδυνο ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε νευρικότητα στην αγορά κρατικών ομολογων, όμως μέχρι στιγμής η αποκλιμάκωση των αποδόσεων έχει στηρίξει τις μετοχές».

Η Wall Street αναμένει επίσης και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed αύριο Τρίτη.